Surgeon - This Is for You Shits (2007)

Electronic / Dance

19. Curve - Falling Free [Aphex Twin Remix]
  20. Eight Frozen Modules - Datacasting
  21. Brothomstates - Rktic
  22. Monolake - Invisible
  23. British Murder Boys - Don't Give Way to Fear (Part1)
  24. Whitehouse - Dumping the Fucking Rubbish
  25. Autechre - Second Bad Vilbel
  26. Vex'd - Canyon
  27. Scorn - Snow Hill
  28. Surgeon - Klonk (Part2)
  29. British Murder Boys - Don't Give Way to Fear (Part2)
  30. Monolake - Linear
  31. Eight Frozen Modules - A Low Bite Riddim
thejazzscène
Vette tracklist alvast. Dit is toch een mixalbum, niet? Benieuwd hoe hij het voor elkaar heeft gespeeld om dat allemaal mooi in elkaar over te laten vloeien. 6 tracks van BMB; hij kon het blijkbaar niet laten zijn zijdelingse collaboratie even te promoten.

avatar van T.O.
En 2x Aphex Twin, 3x Scorn, 2x Autechre....

avatar van John Doe
Niks mis mee toch? Het gaat allemaal om de muziek. Hij schijnt live erg goed te zijn en een soort lessen in techno te vertonen. Dit heeft hij thuis met Ableton gemaakt, omdat daar geen dj gear meer stond. Deze manier van mixen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het layeren van verschillende loops uit de nummers, heeft hem de kans gegeven wat meer eigen muziek te maken met andermans tracks.

thejazzscène
Ah leuk. Moet ik toch eens beluisteren.

avatar van John Doe
Ik heb het net geluisterd. De set heeft het persoonlijke geluid van de Britse chirurg: scherp, rauw, donker en industrieel en stevig pompend als een locomotief. De beats funken flink. Zeker na My Red Hot Car van Squarepusher vind ik de gezette atmosfeer mooi worden en kom ik erin. Het is mooi en typerend om te zien hoe Surgeon het door velen als onaangenaam beschouwde geluid van Ventolin van Aphex Twin kan omarmen, typerend voor iemand die inspiratie vind in industriële acts als Scorn en Coil. De overmixing in het nummer erna is heerlijk met de nonchalante breakbeat en bassline terwijl het apocalyptische industriegeweld van Ventolin uitwerkt. De set houdt in het verloop erna geboeid, je kunt merken dat Surgeon vaardig is wat dit muzikale gebied betreft.
Het is een mooi gebied laat Surgeon mij zien. De rush die wordt gecreëert is vergelijkbaar voor mij met de sets van Jeff Mills en Rob Hall die ik gehoord heb. Een type set dat een uitlaatklep kan creeëren voor mijn geest op een manier zoals sets van andere dj's dat niet doen.

Draai 'm integraal in het donker.

avatar van Goodfella
Een DJ die Autechre en Vex'd zó cool aan elkaar knutselt verdient sowieso niet minder dan 4 sterren