Slowdive - 5 EP (In Mind Remixes) (1993)

Label: Creation

1. In Mind (Out Mind) (8:07)
  2. In Mind [The 147 Take] (10:25)
Genietbaarder dan het huidig stemgemiddelde (2,94) doet vermoeden.

Slowdive vliegt nagenoeg nooit uit de bocht, ook deze EP is hiervan een stille getuige. Alhoewel, zo stil is de hier gepresenteerde Techno Ambient nu ook weer niet; dromerige beats begeleiden ons doorheen de inktblauwe schemering. Een dreunend mantra van het Holoceen.

Voor sommigen klinken deze remixes misschien geforceerd, zo evident vind ik deze release echter niet wanneer je de releasedatum in rekening houdt. Uiteraard kan dit niet tippen aan het gemiddelde Slowdive-niveau. Toch kan ik de experimenteerdrift waarderen en laat ik me zonder weerstand meedrijven op deze korte trip.

Zonder meer een fijne release.