Robert Long & Dimitri Frenkel Frank - Tsjechov: Nederlandse Cast (1988)

Label: Mercury

1. Boudewijn de Groot en Originele Cast van Tsjechov - De Poesjkinprijs (4:07)
  2. Originele Cast van Tsjechov - Idealisten (0:28)
  3. Jan Elbertse - 'T Is Jammer voor de Rijken (3:14)
  4. Boudewijn de Groot - Ik Ben een Schrijver (1:48)
  5. Ryan van den Akker - Een Vrouw Is Wat U Nodig Heeft (3:33)
  6. Ine Kuhr en Originele Cast van Tsjechov - Tsjechov Is een Heilige (4:19)
  7. Boudewijn de Groot, Ryan van den Akker, Marcel de Groot en Ine Kuhr - Vanmorgen Vloog Ze Nog (5:15)
  8. Frans Spek, Boudewijn de Groot, Johan Ooms, Jan Elbertse, Armand Pol en Marcel de Groot - Schrappen (3:50)
  9. Boudewijn de Groot - En Daar Sta Je Dan (2:51)
  10. Jan Elbertse en Boudewijn de Groot - Steppe (2:40)
  11. Boudewijn de Groot, Jan Elbertse en Originele Cast van Tsjechov - Als het Maar Kort Is (2:58)
  12. Jan Elbertse en Originele Cast van Tsjechov - Samen (1:41)
  13. Johan Ooms en Originele Cast van Tsjechov - Verse Oesters (3:56)
  14. Boudewijn de Groot - 'T Is Niets (4:28)
  15. Boudewijn de Groot, Jan Elbertse en Originele Cast van Tsjechov - In Yalta (3:07)
  16. Lenette van Dongen - Hij Is Verliefd (3:16)
  17. Johan Ooms - Het Huwelijk (3:36)
  18. Nicole Berendsen en Ine Kuhr - Alles op de Aarde (2:24)
  19. Jan Elbertse - Werkelijkheid (3:38)
  20. Ryan van den Akker, Ine Kuhr, Lenette van Dongen en Nicole Berendsen - Mijn Hartje, Mijn Hondje (3:20)
  21. Lenette van Dongen - Wat Is de Keus (4:57)
  22. Boudewijn de Groot en Jan Elbertse - Langzaamaan Bikkelhard (2:09)
  23. Boudewijn de Groot en Lenette van Dongen - De Voetstap van het Geluk (2:31)
  24. Boudewijn de Groot en Originele Cast van Tsjechov - En Toch... (4:18)
Op zich allemaal heel keurig gedaan. Boudewijn de groot is natuurlijk ook niet verkeerd om als hoofdrolspeler te hebben, maar mij wist het toch niet volledig te boeien allemaal.

Simon Smith (crew)
Nee, het studio-album vind ik beter, ondanks dat ik een grote Boudewijnfan ben. Dat staat helaas nog niet op MuMe.

avatar van musicboy
Simon Smith schreef:

Is dat dan een andere versie van het album waarover je het hebt? Zonder Boudewijn?
Zingt Robert Long zelf iets op één van beide versies?

Simon Smith (crew)
Ja, Robert Long zingt daar de hoofdrol. Je kent misschien "Vanmorgen vloog ze nog" wel, die wordt gezongen door het ensemble dat samen die andere, studio-cd vertolkt.
Het gaat om de studio-versie, die eerder verscheen dan dit album, wat wel bij meer musicals gebeurt. Kunnen ze eerst laten zien wat het ongeveer is en of het succesvol genoeg is om het in de theaters te redden. Zoiets gebeurde ook met Jesus Christ Superstar.
Boudewijn doet niet mee op die andere versie, wel Martine Bijl, Simone Kleinsma, Rob de Nijs, Gerard Cox, Robert Paul en zelfs Corry Konings .

Simon Smith (crew)
Iemand heeft dit album flink foutief gecorrigeerd! Pff, dit is níet de albumversie uit 1988, maar de live opgenomen musicalversie met Boudewijn de Groot. Nou, maar aanpassen.

avatar van gaucho
Klopt, de tracklist hierboven hoort bij dit album. Misschien de tracklist hierboven niet meteen weggooien, maar overhevelen naar de studioversie uit 1988. Daar staan momenteel namelijk de uitvoerende niet genoemd, dus dat zou wel enige meerwaarde opleveren bij dat album.