Michael Giacchino - The Lost World: Jurassic Park (1998)

Score
Label: Sonic Images

1. Into the Trees (2:11)
  2. The Forest Explodes (2:05)
  3. Base Camp Rampage (2:20)
  4. The Canyon Brigade (2:16)
  5. Beneath the Surface (2:07)
  6. The Sulfur Fields (2:12)
  7. Laboratory Hunt (2:06)
  8. Climbing the Tower (2:12)
  9. Aisle of Giants (1:58)
  10. Dinosaur Graveyard (2:20)
  11. Rex (2:20)
  12. Break for Freedom (2:10)
  13. Volcanic Fault (2:13)
  14. The Plains (2:02)
  15. San Diego (2:08)
  16. The King's Lair (2:07)
  17. Raptor Wasteland (2:16)
  18. Enter Carefully (2:17)
  19. Primordial Forest (16:52)
neo
In tegenstelling tot John Williams duikte Giacchino meteen in het avontuur vanaf de eerst track. Zijn score is non-stop actie lijkt het haast wel, hier en daar wat zeer mooie door klassieke muziek beinvloede thema's. Het main theme in de 1e track meteen al te horen klinkt nogal lichtjes, maar eenmaal verder komt de donkere variant tevoorschijn. Zijn scores van de Medal of Honor reeks is ook zeer de moeite waard. 4.5 sterren

avatar van brooklyn
Volgens mij is deze voorkant van het videospel...

neo
Games hebben vaak een geisoleerde soundtrack op het schijfje staan. Zo ontdekte ik in de tijd dat ik nog games speelde dat deze 3 tracks bevatte waarvan nr. 2 de gehele score aan een stuk door stond geplakt. Game scores zijn vaak beter dan gedacht. Neem ook alle Medal of Honor scores , ook van de hand van de componist van The Lost World. Daarvan zijn enkele uitgegeven door een label, zo ook deze.

avatar van JohnWilliams
neo schreef:
Game scores zijn vaak beter dan gedacht.

Daar ben ik het volkomen mee eens!
Neem nou "Rayman II", dat kan wel een stom oud gamespelletje zijn.......de muziek is gewoon prachtig! Vooral het eindmuziekje. Ik vindt dat ze deze mensen (componisten voor Gamemuziek) ook maar eens moeten belonen! Vaak hoor je namelijk ook prachtige achtergrondmuziek voor diversen games. Als Rayman op Musicmeter zou staan had ik dat album zeker 5* gegeven.

avatar van Metalhead99
JohnWilliams schreef:

Daar ben ik het volkomen mee eens!

Al eens de Fable soundtrack van Russell Shaw (met een door Danny Elfman geschreven main theme) beluisterd? Een uitstekende soundtrack die ik persoonlijk bijna beter vind dan de game zelf (en ik vind de game zelf ook heel tof).