Herman Van Veen - Zolang de Voorraad Strekt (1982)

Label: Harlekijn

1. De Bom Valt Nooit * (3:02)
  2. Weet Je Nog (3:09)
  3. Die Met Hem Waren (3:18)
  4. Intercontinentaal (3:25)
  5. De Man die Zelfmoord Wilde Plegen (5:11)
  6. Werk (3:12)
  7. Later (3:44)
  8. Achterlangs (4:18)
  9. Een Ander (4:22)
  10. Graag Gezien (5:21)
  11. Tijdbom (3:34)
avatar van Madjack71
Dit album bevat toch een aantal mooie liedjes van Herman van Veen; De Bom Valt Nooit, Weet je Nog, Werk en vooral Later. Maar goed met tekstschrijvers als; W. Wilmink en S. Carmiggelt geeft het toch wel wat extra's.
Werk wordt genoemd als het lied van het jaar 1982. Dat zou ik niet weten, maar dat het past binnen dat tijdsperk wil ik wel geloven...immers de werkeloosheid was toendertijd enorm. De bom valt nooit...sluitte goed aan bij de demonstraties tegen kernbewapening. Later is voor mij het mooiste liedje van het album, dat zo treffend het ouder worden en zijn weet neer te zetten.
De andere liedjes zijn ook mooi muzikaal vorm gegeven. Het is veelal ingetogen en vraagt een groot luisterend vermogen zal ik maar zeggen...daar moet je dan ook maar net zin in hebben. Toch zijn Achterlangs en Een ander liedjes die dat ook wel kunnen. In mindere mate zijn dat Intercontinentaal en Die met hem waren.
Een mooie plaat evenwel.

avatar van hrmnbstr
De man die zelfmoord wilde plegen is overigens een cover. Het origineel is van Jasperina de Jong en is te vinden op dit album.