Oxmo Puccino - Opéra Puccino (1998)

Mali
Label: Delabel

1. Visions de Vie (4:55)
  2. Black Mafia Interlude (1:58)
  3. Hitman (4:18)
  4. Qui Peut le Nier! (4:16)
  5. Peur Noir (2:59)
  6. L'Enfant Seul (4:12)
  7. Alias Jon Smoke (3:24)
  8. Peu de Gens Savent (Interlude) (4:01)
  9. Amour & Jalousie (3:40)
  10. 24h a Vivre (3:59)

met Akhenaton, Freeman, Le Rat Luciano en Pit Bacardi

11. Sacré Samedi Soir (4:18)
  12. Le Jour Où Tu Partiras (4:32)

met K-Reen

13. Sortilège (3:18)
  14. Black Cyrano de Bergerac (Interlude) (1:32)
  15. Mensongeur (4:19)

met K-Reen

16. La Lettre (Tant de Chose a Dire) (3:50)

met Freeman

17. La Loi du Point Final (3:34)

met Lino

18. Mourir 1000 Fois (5:09)
Heb net het album 1 keer beluisterd. Vooral Qui peut le nier, Peur noire, La lettre, Le jour ou tu partiras en L'enfant Seul luisteren lekker weg...Helaas versta ik geen Frans, dus de lyrics kan ik niet echt beoordelen. Maar dat heeft ook wel wat; niet snappen waar iemand het over heeft. Dan kun je het zelf een beetje invullen...
Oxmo klinkt wel als een goede mc...Hoewel ik vaak geen rijm hoor. Dat vind ik wel een beetje jammer...
Ik denk dat ik dit album een 4 of 4,5 ga geven. Lekkere, rustige beats en een Franse stem eroverheen, sounds good.

Edit: ben ik helemaal vergeten Amour & Jalousie te noemen..goed nr!
En oja, dit album is voor 8 euro bij bol te koop..Dat is het zeker waard.

avatar van Suicidopolis
Wat de teksten betreft, ik kan je verzekeren dat het op dat vlak ook vree goed zit! Hij heeft echt wel iets te vertellen.

Oke ...Gelukkig dacht ik ook al wel dat het wel ergens over ging..
Wat me trouwens een beetje stoort is het nummer Mensongeur... Snap niet goed dat die track erop staat..past namelijk niet echt in de sfeer van het album...een beetje jammer, maar toch een 4,5

avatar van hiphopisntdead
Geweldig album, dit is een classic

avatar van LeRoi
1 van de betere aan het Franse Rap Front, Bien Sur!!