Sascha Funke - Mango (2008)

Duitsland
Dance
Label: BPitch Control

1. Mango (7:00)
  2. We Are Facing the Sun (7:10)
  3. Feather (5:33)
  4. Take a Chance with Me (6:13)
  5. Summer Rain (3:16)
  6. Double-checked (7:15)
  7. Lotre (Mehr Fleisch) (7:07)
  8. Chemin des Figons (8:16)
  9. The Fortune Cookie Symphony (3:07)
Dit klinkt best lekker fris allemaal. De eerste luisterbeurt had ik nog zoiets van 'is dit nu wel wat voor mij?' maar inmiddels begin ik het steeds aangenamer te vinden en is het juist de frisheid van dit album en zijn het de catchy tunes die het hem doen. Want wat op het eerste gehoor nog als saai overkomt blijkt bij meerdere beluistering toch niet het geval te zijn: een warme gloed met kleine wendingen die juist regelmatig verrassend zijn.
Eens kijken of dit album nog verder weet te groeien.

Heb hier veel goeds over gehoord, terwijl ik verder nooit echt het eureka-gevoel heb gehad bij Sascha Funke. Ik ga deze plaat maar 's opzoeken.

avatar van luc011190
Het openingsnummer is echt prachtig!

Helemaal mee eens!

Maar de rest is ook van een heel erg hoog niveau naar mijn mening; ook ik moet bekennen dat ik het werk van Sascha Funke niet echt verschrikkelijk opvallend vond, maar dit is toch wel een heel erg mooie plaat. Heel erg warm ook, zoals Aerodynamic hier boven aan geeft. Ik kan niet eens zeggen dat z'n geluid heel erg veel veranderd is ten opzichte van z'n eerdere werk, maar op de één of andere manier vallen nu de puzzelstukjes in elkaar.

avatar van Leonard91
Al gepindakaasd, staat al een tijdje op mijn pc. Maar hij zal nog even moeten wachten, er zijn wat andere albums die voorrang krijgen. Maar het klonk eigenlijk best aardig, toen ik er even snel doorheen luisterde, en normaal vind ik Sascha Funke nooit zo bijzonder (op een track als "Ey" na dan), dus wie weet.

avatar van djarend
Goede plaat indeed, heeft een beetje de kompakt-sound van bv The Field die ik echt geweldig vind. Ligt idd vanaf 8 februari in den winkels, ik heb er maar eens ff 10 besteld voor de zaak.

avatar van Leonard91
Vind het uiteindelijk toch niet zo bijzonder. Mango is wel mooi, maar dat is wel meteen het hoogtepunt van het album, het is allemaal mooi geproduceerd maar de nummers zelf vind ik na een tijdje toch niet zo bijzonder klinken. En dat is wel vaker zo bij Sascha Funke, jammer. 3*

avatar van Goodfella
Fijne plaat. Ontspannen techno, lekker zorgeloos. Soms wel wat te rechttoe-rechtaan, mag wat meer sissen en knisperen, iets meer frivoliteiten, of juist wat verfijnder, maar dat zit allemaal verstopt in nuances.

avatar van berghti
Dit klinkt bijna net zo zoet als een mango smaakt. 3,5* voor Sascha Snorvik

tuktak
niet echt briljant, het is wel vol geproduceerd wat het doet lijken alsof het goed is, maar dat valt opzich wel mee. de eerste 2 tracks zijn wel van goed niveau, maar blijkbaar heeft hij te weinig inspiratie om dat een plaat lang vol te kunnen houden. verder mist dit album vooral sfeer.

avatar van trebremmit
Lekker minimal album, alleen nummer 7 valt een beetje tegen.

avatar van peterb
Gitaartje in Chemin des Figons is behoorlijk comfortabel. Fijne muziek voor op een iets te warme dag, met een lege agenda en een rijpe mango.

Poa
Deze is eigenlijk best wel heel goed. Het gemis aan sfeer kan ik in ieder geval niet ontdekken.

Toegankelijk en fris, hangt momenteel tussen een 3.5 en een 4.