G Flame - House Traitor Ep (2002)

1 stem

3. House Traitors
  4. D-Youth Prt 2
  5. Golden Brown [Sex Mix]
thejazzscène
Een 2 maal 12" plaat deze Ep. Van wat ik van G Flame aka Cisco Ferreira (The Advent) beluisterd heb vind ik dit tot hiertoe de beste release. Dit is pure killerstech die we van Cisco gewoon zijn. Het is leuk om even te beaten en de vette geluiden te horen maar minder leuk om er naar te blijven luisteren. Althans niet naar alle nummers. Het is eerder bedoelt om vonken te geven lijkt mij.
Daarom is hij ook uiterst goed geschikt voor de dansvloer. Dat is een nummer als Da Wallz zeker en vast. Het meest boeiende nummer op de plaat meteen. Maar hier zit toch wel iets bijzonders in:
een vrouwenstem die geregeld "Bring (/break?) da wallz". Het is vrij onverstaanbaar voor een eenvoudige boerenjongen in ieder geval.
Donkerkleurige detroit technomeesters (die wel eens naar zware soulstemmen durven luisteren) zullen er veel meer van begrijpen. En niet enkel de vocals maar eveneens de geluiden. Carl Craig heeft deze alvast opgepikt in zijn mixalbum 'The Workout'.
Pompende technobeats worden voortgestuwd volgens een vast systeem. De sample omvat vier doffe beats. Daarachter zit dat typische geluid van hi-hats. Na vier beats gebeurt er dus iets. Na acht kloppen vliegt er soms een 'ha!' stemmetje in. Bijzonder aanstekelijk is dat.
Dit is echt een erg lekker nummer. Rockt eigenlijk evengoed tegen het oor als tegen de dansvloer. Break da wallzzz.