Malcolm Holcombe - Not Forgotten (2006)

Folk
Label: Gypsy Eyes

1. Sparrows and Sparrows (2:46)
  2. Goin' Home (4:47)
  3. A Steady Heart (2:28)
  4. Baby Doll (2:29)
  5. Room Eleven (3:43)
  6. Cryin' Dime (3:38)
  7. Not Forgotten (2:45)
  8. Your Eyes Will Shine (3:52)
  9. Yesterday's Clothes (4:48)
  10. Animated Sanctuary (3:21)
  11. This Ol' House (3:19)
  12. Where Is My Garden (4:24)
Sven Bersee
God, waarom geef je mij alleen Sparrows and Sparrows? Verdimme, de rest is nergens te vinden.

avatar van Jetsertje
Prachtige afwisselende plaat, als je van mountain-folky low-fi alt. country houdt tenminste. Intense nummers en supermuzikanten en die stem...
De man heeft een geweldige soulvolle grindtegelstem, zegmaar richting Tom waits maar ergens toch wat bruter.

Aanrader voor de Americana liefhebbers

avatar van Broem
Bij toeval tegen dit album aangelopen van deze voor mij onbekende Malcom Holcombe. Magnifique stem en sfeervol gespeeld. Voor de liefhebbers van het genre zeker een must maar ook de gelegenheids liefhebber kan ook zijn hart ophalen. Iets minder ruw dan Seasick Steve maar zeker zo origineel.

Een geweldig album, niet voor niets heeft het zo'n hoog gemiddelde. Ik ben er ook bij toeval tegen aangelopen in de Vinylloods, waar ze ook cd's hebben. In de outlet schuur lag deze voor 50 %, zodat het wel erg goedkoop was. Meegenomen zonder precies te weten wat het is. Maar het hoesje zegt al wel wat, daar staat Malcolm met pet op. Verweerde kop, bakkebaarden, de muziek past daar helemaal bij. Een zeer gruizige stem, mooi gitaarspel, spaarzame, maar zeer uitgekiende begeleiding. En met dit alles zit hij in wat americana zo puur maakt, folk, blues, country, het komt allemaal voorbij. En je hoort er inderdaad allerlei invloeden doorheen, Bob Dylan, Tom Waits, Michiel de Jong, maar eigenlijk is alles puur Malcolm Holcombe. Dit is de heerlijke rauwe kant die ook bij americana kan horen, je ziet de prairies vor je, de arbeiders die aan het werk zijn, de armoede, de film Paris Texas van Wenders. Het numer 'Not forgotten' zou daar niet in misstaan. Wat een prachtig, gevoelig nummer is dat. Wat een goede cd en wat een muzikant.

avatar van MarkS73
Dit album is een voortzetting van het geluid dat hij op het voorgaande album heeft gevonden. Gruiziger en rauwer dan de beginalbums die ik vaak wat gladjes vind. Room Eleven, het nummer waardoor ik Malcom ooit ontdekte, Not Forgotten, Sparrow and Sparrows, prachtige nummers allemaal.