Steve Jansen - Slope (2007)

Rock / Avant-Garde
Label: Samadhisound

1. Grip (6:42)
  2. Sleepyard (5:13)
  3. Cancelled Pieces (3:20)
  4. December Train (4:14)
  5. Sow the Salt (5:49)
  6. Gap of Cloud (2:45)
  7. Playground Martyrs (3:02)
  8. A Way of Disappearing (1:57)
  9. Ballad of a Deadman (6:25)
  10. Conversation Over (5:07)
  11. Life Moves On (2:25)
  12. Playground Martyrs [Reprise] (3:02)
avatar van devel-hunt
Als je de CD van Nine Horses goed vind is deze plaat verplicht om aan te schaffen. Deze plaat doet erg denken aan Nine Horses. Vele malen meer als Manafon van David Sylvian dat doet. Hoewel Sylvian wel voor één van de hoogtepunten zorgt met het kippevel moment Playground Martyrs. Vreemd dat er bij dit meesterwerkje nog niet één bericht staat, want Steve Jansen, het broertje van Sylvian, laat op deze plaat wel horen muzikaal gezien niet veel onder te doen voor zijn broer, bijzondere familie.

Ik wist wel dat de behalve De heer sylvain/Allan Blatt het ook toetsenvirtuoos mick karn was die ook heel wat solomateriaal heeft uitgebracht. Maar ook Jansen(Duits-Hollandse naam!?). Die ook het broertje is van Sylvain...Blatt of..tja....ik snap het niet meer. Maar dit maakt me wel nieuwsgierig!!

avatar van Rainmachine
ehhhh "toetsenvirtuoos mick karn"? Mick Karn is bassist en geen toetsenist. Dat is Richard Barbieri namelijk, je hebt de klok wel horen luiden maar...

avatar van vigil
Prachtig album dat nu via Burning Shed ook een prachtige heruitgave heeft gekregen. Een mooie hardcover box (dvd formaat) met maar liefst 3 cd's. Op de eerste cd de remaster van dit album met 4 bonustracks in de vorm van remixes. Op de 2de cd een live optreden uit 2008 opgenomen in Tokyo. De derde cd is het zogenaamde "Sound for Film" album. Dit zijn 8 nummers die zijn opgenomen als een soort soundtrack voor een video installatie programma. Klinkt vaag en dat is het ook wel een beetje

Het artwork is in handen van niemand minder dan Carl Glover ( ) dus dat zit wel goed.

avatar van muziekobsessie
sow the salt met superalent thomas feiner die ik ontdekt heb en mijn wereld op zijn kop zet met zijn spaarzaam uitgebrachte doch bloedmooie tracks

avatar van Alicia
Ik heb weer een pareltje gevonden. Van de ene artiest naar de volgende gewandeld...wel logisch natuurlijk... dat zeker, maar het kan niet op!

avatar van luigifort
Ja had deze ook op het oog..schijnt erg goed te zijn..7 en 9 ken ik al van de verzamelaar Sleepwalkers..mooie nummers. Geniet ervan! Tis zn broertje he

avatar van Alicia
Dank je, luigifort... doe ik zeker!

avatar van Alicia
Ik zie een vuilnisbelt met kraaien... een ontluikend geel bloemetje en een man, die voorovergebogen met een plastic tasje de mist in loopt. Het kind speelt en kijkt niet naar hem om. De radio kraakt. Moeders rammelt met een ijzeren garde door de pan. Ik hoor zelfs hier en daar Japan...

Dit is dus absoluut geen popmuziek meer. Dit muzikale landschap variëert van uitgesponnen soundscapes tot breekbaar gezongen liedjes. Het zijn vooral de prachtige vocalen van o.a. David Sylvian, Thomas Feiner en Anja Garbarek, die dit album echt de moeite van het beluisteren waard maken .

Steve Jansen - drums, electronic percussion, sampler, synth, piano, guitar
Thomas Feiner - vocals, mandolin, sampler
Joan Wasser - vocals, violin
Alberto Tafuri - piano
Nina Kinert - vocals

Slope! Er gaat een wereld voor je open.

avatar van Alicia
En dan vergeet ik nog die trein door het winterlandschap...

avatar van luigifort
Toffe artiesten zeg..Mark Hollis heeft ook nog wat met Garbarek gedaan. Cool ook van Joan Wasser aka Policewoman en natuurlijk de ex van Jeff Buckley.. en Nina Kinert heeft ook zo n mooie stem..ze zong mee tijdens het concert van Ane Brun van de zomer in het openluchttheater waar yours truly ook was

avatar van perrospicados
Ik begrijp niet hoe het komt dat iemand die zulke fijne muziek kan maken het laat bij 1 solo album

avatar van Alicia
Nou.. die iemand die zulke fijne muziek maakt, brengt aanstonds (8 april as.) mooi een nieuw album uit! Je kunt 'm al bestellen via Bandcamp.

avatar van devel-hunt
Alicia schreef:

Ik ben benieuwd!

Dat is nog eens goed muzieknieuws, Steve Jansen het broertje van David Sylvian.

avatar van perrospicados
Dat is mooi nieuws Alicia! Ik ben eveneens benieuwd

Alicia schreef:

Ik ben benieuwd!

SUPER nieuws Alicia ( vandaag weer eens Jansen, Karn en Barbieri gedraaid)

Neal Peart schreef:

SUPER nieuws Alicia ( vandaag weer eens Jansen, Karn en Barbieri gedraaid)

Geweldige musici, ja zeker! Steve Jansen is nog erg actief. Het lijkt soms wel alsof ze niets doen, voor ons dan, maar ze zijn bezig in allerlei samenwerkingsverbanden, ook Sylvian en dat gegeven haalt natuurlijk niet altijd de voorpagina's om het zo maar eens te zeggen!

avatar van Broem
Blind uit mijn platenkast getrokken vanochtend. Steve maakt, wat mij betreft, deel uit van een select gezelschap muzikanten die geniale albums hebben gemaakt de afgelopen decennia. Album al lang niet meer geluisterd maar ook vanochtend weer getroffen door de eenvoud die zo simpel lijkt maar o zo fantastisch gelaagd is dat het bijzonder blijft om naar te luisteren...keer op keer. Op Slope is zijn stem bijna identiek aan die van zijn beroemde broertje David Sylvian.

klasse Broem

avatar van Leptop
Interessant album dat nog wel gaat groeien verwacht ik.

avatar van Broem
Zit vanavond te klooien met de nodige albums die ik de afgelopen weken aan mijn lijstje heb toegevoegd om eens lekker te luisteren. Weinig tijd gehad en nu tijdens een korte vakantie als een malle alles aan het inhalen. Onrustig en skippend van album naar album. Voelt niet lekker. Dan maar een goed glas wijn en een oude bekende op de draaibank Steve Jansen voelt als ‘n warm bad. Even relaxen en morgen verder met die longlist aan nieuwe albums.

P.s. Gelijk maar ‘n 0,5* erbij.

Hij is de broer van, maar hij doet mij toch wel heel veel denken aan Sylvian.

avatar van Poles Apart
Reissue op 2LP in november. Perfect schoenkadootje!