Diethelm / Famulari - Valleys in My Head (1984)

Zwitserland
Label: Mercury

1. Bolivia (5:32)
  2. Liquorice (8:05)
  3. Well of the Pink (4:51)
  4. Mindfresher (6:58)
  5. Valleys in My Head (4:51)
  6. Portrait (6:57)
avatar van Spanx
Bolivia is bekend als achtergrondmuziek bij Lottotrekkingen op TV, half jaren 80. Ik kocht deze LP ergens in 1985 omdat ik een andere LP van ze had (The Flyer), na enkele luisterbeurten vond ik deze echter nog beter. 6 lange nummers met elk hun unieke sound, accoustisch met enkele electronische accenten. De zang is veelal met kopstem gezongen (ik las ergens een vergelijking met Jimmy Somerville) in een fantasietaal. Je moet ervan houden, destijds vond ik het wel toepasselijk, nu denk ik wel eens tja... (hmmm), misschien hadden ze dit beter anders kunnen doen, met een solo-instrument of zo. Toch blijft het een genot om naar te luisteren, in de jaren 80 stond deze een tijd lang op nummer 1 in mijn album top 100 aller tijden. Ik hier op mijn slaapkamertje onophoudelijk en intensief naar luisteren, niet zelden met de rillingen over mijn rug (in positieve zin).