Orphax - Drowning in a Pool of Trees (2008)

Electronic / Avant-Garde
Uitgebracht in eigen beheer

1. Drowning in a Pool of Trees (24:01)

met Alasdair Satchel

avatar van Nakur
Hoeveel krijg je van me, Sietse?

handsome_devil
voor 6 euro te bestellen incl. verzendkosten op www.orphax.com

avatar van Nakur
nou daar ga ik me geen buil aan vallen . Wel een cd-r zeker?

das idd wel een cdr.

Wou er trouwens nog wel even op wijzen dat Alasdair Satchel nog maar eens extra moet worden vermeld voor de melodica sample.
Ik was van de zomer in Schotland bij hem op bezoek samen met een vriend van me (wiens neef het is). Hij heeft ons beide voorzien van legio samples die hij had opgenomen.
Daaruit heb ik dus de sample gehaald.

Alasdair Satchel maakt deel uit van het duo Accrual (samen met Ruaridh Law, die vriend van me, ook wel bekend als The Village Orchestra en 1/3 van The Marcia Blaine School for Girls)

Verder is het natuurlijk aan jullie om te achterhalen waar die melodica dan precies wel niet zit (al is hij niet zover weggewerkt...)

En Nakur, idd kan het via de website, of mij gewoon een mailtje sturen want ik heb natuurlijk ook gewoon een bankrekening.

avatar van Nakur
dat doe ik in de loop van volgende week!

avatar van Yak
Yak
Ik hoor net van het thuisfront dat de cd binnen is.

jeko
25 minuten ambiënt tijdens het bereiden van mijn vegetarisch één-
pansgerecht, kon niet beter! Op het eind ontwaarde ik nog wat keuken/afwasgeluiden en buiten tjilpte vogeltjes, of waren het mijn speakers? Mooi nummer Sietse!

avatar van dix
dix
24 minuten ambient terwijl ik de loonadministratie gedaan heb.
nou ... hij is af en toe best een beetje eng, Sietse .. !
zal hem vanavond nog eens opzetten als ik m'n entrecote op de grill leg.

Sietse
Haha, nou maar hopen dat je entrecote dan niet van schrik aanbrand als je het zo eng vindt

(maar idd, midden stuk vind ik zelf ook wel spannend)

avatar van jurado
oef ..hier ben ik benieuwd naar zeg.

btw de hoes deed mij gelijk denken aan deze plaat.

Sietse
Idd, nu je het zegt. Had er zelf niet bij stil gestaan. Vond het zelf gewoon een mooi plaatje, zo'n korrelige telefooncamera foto.

avatar van Nakur
De eerste luisterbeurt zit er op. En het klinkt uitstekend.

jeko
Het middenstuk klinkt lekker dreigend, doet me denken aan Nebulous Dawn van Tangerine Dream.

avatar van Kos
Kos
Wie is eigenlijk Trees? En waarom heeft ze een zwembad?

avatar van Nakur
Ik stond net voor het ouderlijk huis in goirle te luisteren naar de Truck Tour. Dan mogen geestelijk gehandicapten mee in een processie van vrachtauto's, en toeteren / sirenen brullen zoveel ze willen. Door de woonwijken heen galmen de sirenes, en vormen gezamelijk één grote, angstaanjagende drone. En toen moest ik aan deze plaat denken .

Niet dat ik Sietse wil vergelijken met een verstandelijk gehandicapte in een oude truck hoor.

Sietse
die ken ik ook, komen altijd bij mijn ouders achter langs, maar goed ik heb van horen zeggen dat onze ouders niet zo ver van elkaar vandaan wonen

Maar eigenlijk wel een leuke om volgend jaar op te nemen

avatar van Nakur
Het was echt beangstigend geluid, maar moest echt denken aan meerdere ambient platen, waaronder die van jou

avatar van Nakur
Ik ben momenteel op zoek naar deze cd. Maardoor dat kutformaat raak ik 'm steeds kwijt

Sietse
Heb je, je 3" dingen niet ergens bij elkaar staan, of heb je er niet zoveel?

dat is de enige

haha, ok.
Zou je echt eens iets aan moeten doen

avatar van Nakur
Vandaag hapstaart besteld. Dat maakt al twee (als ik de jouwe terug vind)

haha

Sietse
Toegevoegde video de eerste live uitvoering van het stuk dat later deze EP zal worden. 2e (en laatste) uitvoering is deze EP geworden.
Voor de oplettende luisteraar: check de verschillen

avatar van kobe bryant fan
Erg sterke EP.
Het stuk blijft boeien en is bij momenten zelfs eng.
De geluiden op de achtergrond die erg alleaags klinken zoals fluitende volgels krijgen plots een donker randje.