DSL 2.0 (2005)

Alternatieve titel: Darkstephyperreal.org 2

geen stemmen

Electronic
Label: darkstep.org

1. Valvegod - Near Miss (5:40)
  2. Forbidden Society - The Master (5:26)
  3. Edgey - Residual Burn (5:03)
  4. Paebac - Aint No Fuckin Sunshine (4:10)
  5. Desert Storm Breakcore Squad - Pain (5:48)
  6. The Recluse - Evil Wins (7:44)
  7. Chainsaw en Ceremony - Cremator [Ceremony Remix] (6:18)
  8. Throttler - Scared Heart (5:46)
  9. Unsane Virusez - Information War (5:43)
lambf
Deze is stukken beter dan deel een Alleen al die namen, Unsane Virusez, een van mijn favoriete Drum 'n' Bass projecten, en Desert Storm Breakcore Squad

Het eerste nummer is echt lekker, een beetje langzaam, maar het blijft wel in je hoofd hangen. Dat komt ook wel omdat het melancholiek klinkt door de zang. het enige is dat het nummer iets te lang doorratelt. The Master kende ik al. Erg goed nummer, ook op een wat gematigd tempo, maar door die eh, zang, nee, rap, ook niet echt, donker gepraat komt het lekker stoer over. Residual Burn is dan weer veel harder en overstemder. Doet hier en daar een beetje aan Rotator denken, leuk Alleen dat tragere stuk in het nummer doet daar afbreek aan en stoort me. Aint No Fuckin Sunshine is weer zo'n donkere Drum' n' Bass-track met de reggae-sample "Aint No Fuckin Sunshine". Vooral de bassen zijn erg lekker dreunend.

De bekendste artiest dan, Desert Storm Breakcore Squad. Helaas vind ik hun track de minste van deze verzamelaar. Beetje futloos, beejtje saai. Next! Evil Wins
is met afstand het beste nummer. Met een hiphoppiep-intro doet dan wel een beetje clichématig aan, het ratelt gewoon lekker, de melodien zijn die hihoppiepjes, ja, clichématig, maar de track is wel het beste van allemaal. Dan stopt hij even en dan komt het 2de deel van de track, en dan blijken die piepjes eigenlijk wel heel verslavend te zijn. hier ga ik eens wat meer van opzoeken

Cremator is wel aardig, maar een beetje saai. Althans, de eerste 2 minuten. Dan komt er een melodie in die eigenlijk wel heel lekker is. Scared Heart
begint een beetje zoals een Imment Starvation nummer ook zou kunnen beginnen, met van die steeds afstervende piepjes. Dan komt er een voice-sample en begint het nummer, maar ik vind het niet zo'n bijster goed nummer, die rateltjes doen eeen beetje suf aan.

En nu de afluiter van deze verzamelaar, Information War kende ik al van een EP van hem. Zoals gezegd, ik vind Unsane Virusez een van de betere Drum 'n' Bass projecten. Maar dit is niet zo'n heel goede track. Wel aardig, maar ook een beetje futloos.