Stan Meissner - Undertow (1992)

1 stem

Canada
Label: Duke Street

1. It's No Secret (3:36)
  2. River of Fire (4:31)
  3. No Way Out (3:32)
  4. Someone Like You (4:33)
  5. If It Takes All Night (4:44)
  6. Shelter in the Heart (4:58)
  7. Day After Day (4:06)
  8. When I Look in Your Eyes (4:56)
  9. I Don't Believe It's Over (5:27)
  10. The Lucky One (4:17)
Guitars & Wings
Canadese artiest die drie (vier eigenlijk met Metropolis erbij) albums op zijn naam heeft staan. Tegenwoordig vooral songwriter voor anderen.
Je cd deze zo op de stapel leggen van Bryan Adams, Jude Cole , Brett Walker, Carl Dixon, Stan Bush, Dan Lucas, Mike Reno, Eddie Money, Paul Janz en Joseph Williams. Om maar een paar namen te noemen . Bijzonder sympathieke Aor/rock, en luistert lekker weg.

LARRY 33
Onbekend maakt onbemind. Zo ook deze Stan. Dit is wat mij betreft de beste van zijn drie solo albums die allemaal bol staan van de beste AOR in het straatje van wat hierboven staat. Daar kunnen we nog jaren '80 Rick Springfield aan toevoegen als extra referentiepunt.
Deze undertow is bijzonder consistent met als uitschieters "if it takes all night", "it's no secret" en "river of fire". In 1992 werd deze AOR beschouwd als "passé" zodat deze schijf geen kans maakte en al vlug heel moeilijk was om te vinden. in 2008 kon ik de heruitgave (via Highway 118 Records) op de kop tikken voor een normale prijs (want voordien was deze peperduur).
Wat onderzoek leerde dat Stan daarna aan de kost kwam als songschrijver voor andere (Canadese) acts, zoals ...Celine Dion (het lot van wel meer ondergewaardeerde Canadese melodic rockers zoals vb. ook Aldo Nova). Hoe dan ook, deze beluister ik nog altijd graag als ik eens in de stemming ben voor 80's poprock/AOR.