Sneaker - Loose in the World (1982)

Label: Handshake (I)

1. Believe Me Tonight (3:45)
  2. Quit Crying (4:17)
  3. Before You (3:32)
  4. The Fight (0:40)
  5. Voices (3:42)
  6. Never Get over You (4:05)
  7. Where You Gonna Run? (3:58)
  8. Pour It Out (4:03)
  9. Someone to Blame It On (3:28)
  10. Did You Order One? (5:39)
  11. Nothing from You (4:39)
avatar van Arjan Hut
Er is ook nog een versie met een andere hoes, die qua artwork beter aansluit op het debuutalbum van 1981. Daarop de vensterbank en het venster van een wetenschapper, op de andere hoes van Loose in the world ontsnapt iemand door datzelfde venster en vlucht een soort buitenaards landschap in.

De stevigere momenten doen denken aan Styx, poppy, pompeus en met lekker gitaarwerk. Net zo makkelijk schakelt de band door naar gelikte Steely Dan-achtige softrock, doet dan ook aan Toto denken. Op het vorige album stond een hit (More than just the two of us), dat lukte met de songs van de opvolger niet. Het is bij twee albums gebleven, waarvan ik deze de sterkste vind. Teksten over relaties, het overleven van een gebroken hart, ontsnappen, vrijheid, het lijkt wel een conceptalbum. Veel afwisseling, sterke instrumentale passages, een opener (Believe me tonight) die aanvoelt als een ouverture. Nothing from you is een heerlijke AOR-rocker. Sterke ballads, meerstemmige zang, net genoeg gitaarpower om door de laklaag heen te knallen.