The New Christs - Divine Rites (1988)

Australiƫ
Label: Citadel

1. Like a Curse (3:19)
  2. Sun God (3:09)
  3. Born Out of Time (5:04)
  4. No Next Time (2:16)
  5. The Black Hole (4:51)
  6. Addiction (3:28)
  7. Dropping Like Flies (5:12)
  8. Dead Girl (3:36)
  9. I Swear (3:09)
  10. You'll Never Catch My Wave (2:24)
  11. I Saw God (4:12)
  12. Headin' South (4:09)
avatar van frolunda
Afschuwelijk goede (garage)rock dit,waar vrijwel niets in het genre aan kan tippen.Divine Rites is een compilatie van een single,dubbel single en EP en herbergt bijna het beste wat deze Australische band heeft uitgebracht.Vooral de eerste vier nummers,van de dubbele 7 inch (in Australië) of 12 inch Detritus zijn subliem,met Born out of time als één van de beste nummers die ik ooit gehoord heb.Ook lekker vet geproduceerd.
Het overige materiaal is weliswaar iets minder maar bevat met onder andere Dropping Like Flies,I swear en I Saw God ook nog een aantal geweldige nummers.De overige vallen in de categorie zeer goed dus dat geeft wel een beetje weer wat ik van dit album vind.
The New christs is de band van zanger Rob Younger (die ik hier ook zijn vocaal beste prestatie ooit vind leveren),die nog meer bekendheid geniet als lid van de legendarische Radio birdman en voor de rest heeft de groep nogal wat wisselingen in zijn samenstelling doorgemaakt.Geen idee of ze tegenwoordig nog actief zijn,the Birdman in ieder geval wel.
En hoewel ze nog een aantal andere zeer sterke albums hebben gemaakt (Lower yourself,Distemper) is deze verzamelaar toch wel hun beste werk.
Ongeëvenaard of je zou met de Wipers,het debuut van the Nomads of natuurlijk Radio Birdman zelf moeten komen aanzetten.

avatar van koosknook
Ik ben het eens met het rijtje 'ongeevenaarden'. Alleen zou ik i.p.v. the Wipers, Eastern Dark of Cosmic Psychos.

avatar van koosknook
Ik ben het eens met het rijtje 'ongeevenaarden'. Alleen zou ik i.p.v. the Wipers, Eastern Dark of Cosmic Psychos willen zeggen.

avatar van frolunda
koosknook schreef:
Door jou schrijven, doe ik er nog een o.5 bij...nu 4.5.

Cosmic psychos kan ik ook prima mee leven en ik denk dat het voor mij tijd wordt om the Eastern dark eens wat beter te leren kennen.

avatar van koosknook
Eastern Dark is wel wat meer poppy, maar heeft (zeker in Australië) een legendarische status ontleent aan de zelfmoord van de zanger.