The Brand New Heavies - Trunk Funk (1999)

Alternatieve titel: The Best Of

Soul / Funk
Label: London

1. Saturday Nite (4:33)
  2. Dream Come True (7:46)
  3. Never Stop (3:54)
  4. Stay This Way (4:09)
  5. Dream on Dreamer (3:35)
  6. Back to Love (4:10)
  7. Midnight at the Oasis (3:47)
  8. BNH (4:28)
  9. You Are the Universe (3:41)
  10. Forever (5:24)
  11. Shelter (3:47)
  12. Sometimes (4:01)
  13. Spend Some Time (3:38)
  14. You've Got a Friend (3:26)
  15. Close to You (4:04)
  16. Gimme One of Those (3:42)
  17. Apparently Nothing (4:24)
  18. Try My Love (3:46)
avatar van FunkStar
Heerlijke verzamelaar met toppers als Dream On Dreamer, Sometimes, Midnight At The Oasis, Saturday Nite, Spend Some Time en de cover You've Got A Friend!

avatar van principal2000
Lekker zomers verzamelalbum voor degenen die van een vleugje jazz, funk en r&b in een popjasje houden.

avatar van RogerV
Goed overzicht van een band die helaas nooit in NL is doorgebroken. Het waarom daarvan heb ik nooit begrepen. Deze muziek is toegankelijk en ligt lekker in het gehoord. Het is soulvol, zomers en luchtig.

avatar van principal2000
Ik denk dat het vooral een kwestie van verkeerde timing is geweest. In de jaren '90 luisterde de doelgroep meer naar moderne r&b en was de popmuziek (= massa) meer van de grunge en house. Zonde omdat -zoals je aangeeft- de muziek voor een breed publiek geschikt en toegankelijk is.

avatar van tnf
tnf
Een lekkere verzamelaar van een groep die op m'n semi 90's-stream op een nogal hoge rotatie staat. Ontspannen sfeer, goed gespeeld en soulvol gezongen. 4 sterren had in het bereik gelegen als alles was geweest als 3/4/5/7/12/13/17 (dát zijn die hoge rotatie-nummers dus...), maar niet alles blijft even goed plakken als dit rijtje.

Al zijn deze nummers alleen al het geld dat de cd gekost heeft ruimschoots waard.