John Legend - Live from Philadelphia (2008)

Soul
Label: Sony

1. Do You Wanna Ride (1:52)
  2. Heaven (3:33)
  3. Stereo (4:04)
  4. Let's Get Lifted (2:48)
  5. Alright (2:45)
  6. (Still) Number 1 (2:50)
  7. Save Room (4:04)
  8. Where Is the Love (3:26)

met Corinne Bailey Rae

9. I Can Change (3:13)
  10. I Want You (She's So Heavy) (2:58)
  11. Slow Dance (5:05)
  12. Dance to the Music (3:48)
  13. Again (4:15)
  14. PDA (We Just Don't Care) / Feel Like Makin' Love (5:58)
  15. Used to Love U (3:59)
  16. Ordinary People (5:03)
  17. Coming Home (5:23)
  18. Show Me (5:28)
  19. So High (7:36)
avatar van Reijersen
Voila! Nochtans exclusief te bestellen via Target.com, maar wel al circulerend op het wereld wijde web.,

Nu éénmaal beluisterd, klinkt allemaal erg lekker. De nummers lopen lekker snel achter elkaar door zonder veel (geloof 1 x kort) gepraat. De nummers krijgen wel een ander 'gevoel' live door de live instrumenten en de achtergrondzangeressen. Wat blijft Ordinary People toch ongelooflijk mooi!

avatar van landrover
Klinkt lekker zo op het eerste gehoor. Het enige wat ik vervelend vind is dat de nummers allemaal samengevoegd zijn tot één groot nummer. Zo kan ik bijvoorbeeld niet op een snelle manier naar het prachtige 'Where Is the Love' luisteren...

avatar van Reijersen
Maar alles in één nummer draagt wel toe aan betere live-beleving.

avatar van WeSSeL..
Ik heb hem nu ook, alleen dan wel met alle liedjes verschillend, heb hem ook trouwens met aan elkaar. Mis inderdaad wel een gevoel wat Reijersen zegt. Het is niet allemaal evengoed afgemixt. Maar voor de rest blijft het mooi. Echt dat gevoel van de HMH terug op sommige momenten.

avatar van jowietje
Heb hem pas even in huis gehaald, John Legend is echt heerlijk voor die momenten dat je ff lui op je bedje ligt te genieten van de zon die door je raam naar binnen schijnt. Alleen een beetje jammer dat heel dat lekkere gevoel werd weggeblazen door het niet zo mooi opgenomen live CDtje van John. Ik moet wel nog even een keer goed luisteren. Ik had sowieso verwacht dat John een heerlijke rustgevende soulstem had, maar het viel me op dat zijn stem live nogal ruw klinkt.

Geef mij maar een live dvd.

jowietje schreef:
maar het viel me op dat zijn stem live nogal ruw klinkt.

Hij is live vrij hees inderdaad. Maakt het voor mij toch juist weer wat puurder.

Heerlijk album. Prachtige nummers en een prachtige stem. Topper zijn wel Where is the love en I want you

avatar van Reijersen
De DVD van dit spektakel komt 8 april uit!

avatar van Reijersen
Op de DVD staan btw nog wat meer songs.

WernerGSF

4. Heaven
5. Stereo
6. Let's Get Lifted
7. Alright
8. She Don't Have to Know
9. Number One
24. Coming Home
25. Show Me
26. So High

avatar van Chuck Taylor
Toch jammer dat Maxine noch op deze cd staat, noch op de dvd ... vind ik persoonlijk toch het beste nummer van John.

avatar van Adjebal
John Legend - Live From Philadelphia

Ik vind het toch een beetje tegenvallen. Ben toch een fan van John. Op youtube vind ik de live optredens heel goed, maar hier vind ik het toch echt niet goed, met als dieptepunt het verkrachte Number one. Het klinkt allemaal een beetje 'leeg' voor mij.
Gelukkig laat John Legend veel klasse zien tijdens het prachtige Ordinary People, en ook Coming Home kan me bekoren.
Omdat het toch John Legend is, geef ik hem het voordeel van de twijfel en krijgt ie van mij 3.5 sterren

t-h-y-$
Number one vind ik ook niet zo goed passen tussen de rest van de nummers,,
de rest vind ik dan weer wel heerlijk om naar te luisteren

t-h-y-$
Vooral vanaf Coming Home is het goed

avatar van TheFunkyM
Ik heb vandaag 3 cd's gekocht, samen 25 euro, voor me collectie.
Deze heb ik samen met Nick Drake - Pink Moon en NERD - Seeing Sounds gekocht.

Ik vind het een geweldige cd. Ik vind het live veel lekkerder dan op zijn studio cd's. Ook vind ik zijn stem hier lekkerder (wat rauwer) dan op de cd's.

Ik heb gister in de Mediamarkt de DVD versie eventjes binnengehaald samen met de DVD van Live at the House of Blues en ik moet zeggen dat de DVD me veel meer luisterplezier heeft gelezen omdat het echt perfect overloopt allemaal.

Ik heb dit album gedownloaded en is erg fijn om naar te luisten. Ik vind dat zijn nummers hier beter naar voren komen dan zijn studio opnames. Nummers als ordinary people, save room en stereo zijn hier ook weer waanzinnig goed en fijn om naar te luisteren. Een dikke 4,5!