Dexter Gordon - Ballads (1991)

Jazz
Label: Blue Note

1. Darn That Dream (7:36)
  2. Don't Explain (6:11)
  3. I'm a Fool to Want You (6:49)
  4. Ernie's Tune (4:21)
  5. You've Changed (7:32)
  6. Willow Weep for Me (8:53)
  7. Guess I'll Hang My Tears Out to Dry (5:27)
  8. Body and Soul (17:00)
avatar van tims
Werkelijk fantastische zwoele sleurende sax

tims schreef:

Werkelijk fantastische zwoele sleurende sax

Zeker weten

avatar van blabla
En vooral een saaie saxofonist.

Zo, blabla maakt weer vrienden, maar wat jullie zwoel en sleurend vinden, vind ik saai.
Die man was niet vooruit te branden, mmmmmmm welke noot zal ik nu eens spelen, deze, en welke nu, mmmm, deze, mmmmmm die doe ik nog een keer.
Maar even serieus, zijn sound was traag, lange noten gebruiken en net een fraktie trager lijken te spelen waardoor de muziek geremd wordt inplaats van het te pushen, dat spreekt me niet echt aan, dat saai valt wel mee dus, maar kon het even niet laten.

blabla schreef:

maar kon het even niet laten.

Wees gerust, dat zijn we inmiddels wel gewend

avatar van Reijersen
Prachtige mooie jazzplaat is dit. Dexter Gordon speelt op een intense manier zijn sax en set zo een paar prachtige jazzsongs neer.

4 sterren.

Gish
Als je steeds meer jazz luistert dan valt dit album uiteindelijk toch wat tegen.
GO van Dexter vind ik een beter album.
Het nummer Body and Soul van 17 minuten valt mij erg tegen.
Die zwoele zomeravondstukken zijn verder erg toegankelijk en best aan te luisteren. Toch een wat lagere waardering.

avatar van Metalhead99
Geweldige rustige en inderdaad zwoele jazzplaat. Ik ken nog niet heel erg veel jazz, maar van de groten, zoals Miles Davis, John Coltrane en Art Blakey luister ik misschien wel het liefst naar deze man: Dexter Gordon. Ik vind dat hij een meester was in zijn vak.

avatar van Metalhead99
Weer eens beluisterd en ik doe hier nog een halve ster bij. Wat een intense sfeer weet deze meester van de sax hier neer te zetten zeg!

Mssr Renard
Dat deze plaat als zwoel en rustig wordt ervaren lijkt mij nogal evident. Het is namelijk een verzamelplaat met ballads.

Deze stond dus jarenlang tussen zijn studioplaten ergens in jaren '60. Gelukkig is dat nu opgelost en is gelijk de meest besproken verzamelplaat op Musicmeter.

Groeten. Mssr Renard.

Zack
Ikheb deze ook....voor late avonden en zwoele nachten.....nu nog een vrouw

Mssr Renard
Zack schreef:
Ikheb deze ook....voor late avonden en zwoele nachten.....nu nog een vrouw

Misschien deze draaien: Dexter Gordon - Music for Lovers (2006) - MusicMeter.nl