Genghis Tron - Board Up the House (2008)

Label: Relapse

1. Board Up the House (5:54)
  2. Endless Teeth (1:47)
  3. Things Don't Look Good (3:35)
  4. Recursion (2:08)
  5. I Won't Come Back Alive (6:34)
  6. City on a Hill (3:26)
  7. The Whips (2:07)
  8. Blow Back (4:01)
  9. Colony Collapse (1:56)
  10. The Feast (1:14)
  11. Ergot (Relief) (10:47)
Leuk, een nieuw Genghis Tron-album. Hier ga ik naar uitkijken

lambf
Hij is anders al gelekt

avatar van bennerd
Joepie, nieuwe Genghis Tron, zowat de enige Mathcore die ik enigszins begrijp

MetalDex
Hmm, ik kan alleen de titeltrack vinden op mp3, en Things Don't Look Good en City on a Hill worden gestreamd op hun MySpace. Ik heb wel ergens gelezen dat er een fake lek is, maar daar stond verder ook geen informatie over.

Het nummer "Board Up the House" klinkt alvast erg vet, alleen klinkt het wel wat rustiger en minder gefreak dan dat ik gewend ben.

MetalDex
Eindelijk binnen, en ik mag zeggen dat hij me al direct erg goed bevalt. Fijne afwisseling met rustige nummers en enorm harde nummers met freaky afwisselingen. Favoriete nummers tot nu toe zijn: Board Up the House, I Won't Come Back Alive en City on a Hill.

Ik zet voorzichtig in met 4* maar als hij me zo blijft bevallen wordt dat vast verhoogd

lambf
Haha, daar be ik het niet mee eens. Ik vind dat het album tegenvalt. Het materiaal is wat lomper, wat minder chaotisch dan hun oude werk. Het heeft ook minder een eigen smoel. Ja, nog steeds wel, maar hier en daar klinkt het wel als die ene andere band band. En nummers als Recursion zijn mischien wel leuk als afwisseling, ze passen niet echt. Dan heeft de band met een nummer als I Won't Come Back Alive weer een knaller van jewelste weten te creeren. Waar ik me aan stoor is aan de cleane zang, Het lijkt godsame Mastadon wel. Ook productietechnisch zijn ze een stuk achteruit gegaan. Waar ze eerst een heldere, bijna transperante productie hadden, hebben ze hier een zwaardere, warmere productie. Dit valt me erg tegen. Ze mogen zich wel ontwikkeld hebben, het klinkt wel minder uniek en hun stijltje is een beetje weggevallen. Jammer, jammer, nu al de tegenvaller van het jaar

Dat was ook mijn eerste reactie, maar toch als je langer luisterd, is het album zoo ontzettend vet.

avatar van Don Cappuccino
Ik lees veel commentaren over dat materiaal van de aankomende comebackplaat erg mellow is vergeleken met het eerdere Genghis Tron-werk. Nu ik Board Up the House twee keer heb beluisterd denk ik: dit is toch ook best wel mellow als je de cybergrind/mathcoretracks weglaat? Ik had echt een flitsende elektronische mathcoresound verwacht à la The Armed (Only Love), maar dat is zeker niet het geval. Het is wel een uitstekende plaat, sterke metalcore/mathcore/post-metal met smaakvolle elektronische invloeden (denk aan Boards of Canada). Wat ik van de aankomende plaat (Dream Weapon) heb gehoord is wel een stuk dromeriger en organischer door de toevoeging van een drummer (en met Nick Yacyshyn ook nog eens een hele goede!). Dat is een goede keuze, want het is vooral de geprogrammeerde drums die ik hier de zwakste schakel vind.