Songdog - The Time of Summer Lightning (2005)

Folk / Rock
Label: One Little Indian

1. One Day When God Begs My Forgiveness (4:18)
  2. The Republic of Howlin Wolf (8:51)
  3. Childhood Skies (4:34)
  4. Fairytale (7:51)

met Corrinne Frazzoni

5. Jinetera (4:30)
  6. Janie Jones (3:39)
  7. My Space-Rock Tape (5:53)
  8. Jerusalem Road (6:15)
  9. The Waitress from Yorkville, Toronto (4:14)
  10. The Time of Summer Lightning (6:17)
  11. The Sky Was So Blue It Was Scary (4:38)
  12. Souvenir (9:17)
Het één-na-laatste album van Songdog betekende voor mij de hekkensluiter, qua ontdekking, van deze band.
Dit album zet de lijn voort van de eerste twee albums en vormt een perfecte opmaat voor hun magistrale vierde die onlangs is uitgekomen.
Verwacht ook nu geen toeters en bellen, maar geniet van de rust die de heren tot je weten te brengen en glimlach om de verhalen van Lyndon Morgans (of niet ).
Uiteraard is de verrassing er nu met 4 albums wat van af maar daarom geniet ik er geen moment minder van.
Meeslepend tot de allerlaatste seconde.............

wcs
Gisteren heb ik voor het slapengaan hier voor de 1ste keer naar geluisterd en hij heeft me van de eerste tot de laatste minuut weten te boeien. Er wordt beklijvend gezongen en dit wordt dan begeleid door zachte en uiterst genietbare gitaarriedeltjes. En alhoewel sommige nummers lang duren, gaan ze nooit vervelen. Want net als op hun laatste cd weet songdog mooie verhalen te vertellen die je iets doen. Dit album gaat me nog veel in slaap sussen denk ik...