Jimmy LaFave - Highway Trance (1994)

Label: Bohemia Beat

1. Shakin' in Your Hips (4:15)
  2. When the Tears Fall (4:07)
  3. Leslie, Talk to Me (4:43)
  4. Cafe in the Rain (3:17)
  5. Austin After Midnight (4:15)
  6. Give Your Sweet Love to Me (4:49)
  7. The Open Road (4:45)
  8. Early Summer Rain (5:50)
  9. Minstrel Boy Howling at the Moon (4:22)
  10. I've Got Your Picture (4:25)
  11. The Perfect Combination (3:36)
  12. Dark Dancing Eyes (4:21)
  13. Get It, Got It, Good (3:15)
  14. Prayer for You (5:45)
  15. When I See You Again (4:11)
  16. Route 66 Revisited (3:23)
avatar van potjandosie
het 2e album van de zeer getalenteerde gitarist/singer/songwriter Jimmy Lafave, de man die aan een ongeneeslijke vorm van kanker leed en in 2017 op 61-jarige leeftijd kwam te overlijden.

waar op zijn debuut album "Austin Skyline" nog vele covers stonden, staan op dit album vrijwel uitsluitend eigen nummers, uitgezonderd track 5) "Austin After Midnight" co-written met Bob Childers en track "Early Summer Rain" een nummer van collega singer/songwriter Kevin Welch.

Jimmy Lafave met een prachtige snik in de stem was een begenadigd gitarist en een bovengemiddeld goede songwriter. op dit album staat een flink aantal wonderschone ballads (tracks 2,4,6,8,9,12,14 en 15) waar de man patent op had, de 1 nog mooier dan de andere.

daarnaast horen we stevige rootsrock in tracks 1,5,7,11,13 en 16. track 3) "Leslie, Talk to Me" is een jazz/r&b track opgedragen aan jazz/soul grootheid Jimmy Smith en track 10) "I've Got Your Picture" is een country/soul nummer, dat mij deed denken aan de songs van Dan Penn.

een aanrader voor de liefhebber van het americana/roots genre. de term "muziek die onder je huid kruipt" wordt nogal eens te pas en te onpas gebruikt, maar zeker bij de ballads en de sterke teksten daarvan op dit album, is die term van toepassing.

Album werd geproduceerd door Jimmy Lafave

Mike Hardwick: lap steel guitar
Mark Kazanoff: saxophone
Marvin Denton Dykhuis: electric guitar

uit de liner notes:
"This recording is dedicated to the spirit of Crazy Horse and the Native American People who still walk the long journey into a longer night. May the wolves sing to you, and the earth embrace you until the buffalo return"

avatar van Tonio
Ik las de bespreking van dit album door potjandosie. Hij is erg enthousiast over deze plaat. En toen zag ik dat ik dit album als een van de minste van de door mij bewonderde Jimmy LaFave had gewaardeerd. Ik was verbaasd. Heeft potjandosie gelijk en zat ik dan zo mis?

Dat laatste dus, zo moet ik na beluistering bekennen. Hoe kon ik daar destijds toch zo naast zitten? Is mij nog altijd een raadsel.

Maar afijn: wat een heerlijk album. Nu vind ik Jimmy altijd op zijn best in de ballads. En op deze plaat staan er veel ballads op. En die zijn wat mij betreft allemaal hoogtepunten. Maar een speciale vermelding voor Give Your Sweet Love to Me, vanwege het heerlijke vioolspel.

Inmiddels een vol punt erbij gedaan.

avatar van potjandosie
leuk Tonio dat ik je met mijn post terug bij dit album bracht. had niet de intentie om jou of andere liefhebbers van zijn werk te bekeren , want in jouw geval was het mij al duidelijk dat je een groot liefhebber ben van zijn werk.

vanwege jouw recente posts bij zijn albums "Depending on the Distance" en "Cimarron Manifesto" was ik me weer in zijn werk gaan verdiepen. ben bezig met een inhaalslag van het oeuvre van Jimmy Lafave, dus die albums die jij onlangs op MuMe van commentaar voorzag, staan inmiddels in bestelling evenals het album "Peace Town".

de ballads zijn inderdaad allemaal uitzonderlijk sterk. ook zijn uitvoering van het Kevin Welch nummer "Early Summer Rain" reken ik tot de hoogtepunten van dit prachtige album.