µ Allstars Criminal '02 (2002)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Rude Ass Tinker - Get Wicked (4:33)
  2. Doormouse - War Pigs (6:16)
  3. Nautilis - Nautilus (2:11)
  4. Ventroloquists Snakes - The Most Sadistic (3:44)
  5. Flying Kylies - Can't Get Money Out of My Head (4:27)
  6. Transformer Di Roboter - Do It Again Get Around (3:20)
  7. Transformer Di Roboter - Enter Sandman (2:03)
  8. Electric Company - White Out (2:15)
avatar van Onderhond
Planet Mu op de badboy toer. De electronic rape van klassiekers door de ogen van Paradinas en z'n volgelingen. EP met veel gevoel voor humor. En ritme uiteraard.

Wie Johnny Maastricht van µ-Ziq kent, zal "Get Wicked" zeker herkennen. Zelfde melodietje, bekende samples, alleen wat chiller. Coole samples, klinkt allemaal zeer lekker, en dat alles met een vette knipoog. "War Pigs" is typisch Doormouse gedoe. Op zich zou het wel leuk kunnen zijn, maar vervelende (voice) samples en veel wazig nongedoe maken er weer een zeer oninteressante track van. "White Out" is gelukkig weer een pak beter. Zeer vaag nummer dat zich naar een zeer coole climax toewerkt. Dweept met noizy elementen, maar valt verder moeilijk te plaatsen. Nautilis sluit de A-kant af met een aardig nummertje. Geen idee wat er hier verkracht dient te worden, maar het klinkt wel leuk. Niks al te speciaal, en het kamermuziek gehalte is misschien net te hoog om meermaals achter elkaar te horen, maar gelukkig is het kort, en stoort het hier dus zeker niet.

Kant B opent geweldig met "The Most Sadistic". Hiphop gebrabbel, met daaronder heerlijk hectisch ratelende breakcore. Als ik een gokje mag doen, is dit gewoon Snares werk, soort van Xanopticon - Suicide avant la lettre, al blijft die track nog wel iets beter. Maar geweldig door de mangel genomen stukje hiphop dus. Daarna moet mevrouw Minogue eraan geloven. Degelijk, maar had iets venijniger gemogen. Uiteindelijk is het net iets te flauw ivm de rest van deze EP. En ook van "Do It Again ..." ben ik niet echt onder de indruk. Leunt nog steeds te dicht aan bij het origineel, zo ook "Enter Sandman", beide van dezelfde uitvoerder ook. Magere mixjes.

En zo blijft deze EP toch iets te laag hangen. Iets te veel middenmaat, iets te weinig uitschieters. De eerste Allstars was wat mij betreft beter. Die ook maar eens toevoegen dan. 3*