Fly Pan Am - Fly Pan Am (1999)

Canada
Avant-Garde / Rock
Label: Constellation

1. L'espace Au Sol Est Redessiné Par D'immenses Panneaux Bleus (13:30)
  2. Et Aussi L'eclairage de Plastique Au Centre de Tout Ces Compariments Lateaux (9:30)
  3. Dans Ses Cheveux Soixante Circuits (17:45)
  4. Bibi a Nice, 1921 (9:57)
  5. Nice Est en Feu! (9:36)
Het eerste nummer en Nice Est En Feu! zijn echt fantastisch! Verder is het wel erg moeilijk toegankelijk allemaal, maar al met al vind ik dit wel een bijzonder album.

ElMeroMero
Het laatste nummer vind ik nogal curieus. Ik hoor wel een gitaar, maar ik zou zo zweren dat ik een piano hoor spelen. Heel, heel eigenaardig. De song doet me daarom erg denken aan Maximizing the Audience/The Fosse van Wim Mertens(een pianospeler), vooral ook doordat die vrouwenstemmen er af en toe doorheen klinken.

Nooit van gehoord, ik ga dat eens luisteren (proberen te downloaden). Dank voor de tip!

avatar van Zachary Glass
Zoals fish reeds schreef op dit forum: "popmuziek is een kapot geschoten onderzeeboot"

Soms vind ik het erg moeilijk om schoonheid (of: lelijkheid, is zo'n beetje hetzelfde op een rare manier ) terug te vinden in het gros van het popaanbod.

Het gevoel "ik wil minder horen!" overvalt me soms wanneer ik de volgende eivolle popsong door m'n oren gespiest krijg.

Hoe dat komt? Misschien dat ik té vaak verwend ben op muzikaal gebied

Maar sommige popliedjes stralen een "ik ben zo mooi!"-attitude uit, dat ik er bij tijd en weile mijn bekomst van heb.

Dan wil ik zelf op zoek gaan naar schoonheid in muziek die héél traag zijn geheimen prijsgeeft.

Wachten, wachten en nog eens wachten is hier de boodschap - wachten op dat ene magische gitaarriedeltje.

Gelukkig dat ik me af en toe kalm kan houden

avatar van fish
Wow! Ik word geciteerd!

avatar van Zachary Glass
Oei - moet ik nu betalen, fish? (auteursrechten en zo)

avatar van fish
Nee hoor, de eer is al genoeg......

avatar van Dr-Gonzo
herman schreef:

Het tweede gedeelte van Bibi a Nice, 1921 vind ik ook nog wel aardig, voor de rest kan ik me wel vinden in bovenstaande.
Jammer van dat derde nummer, want dat vind ik eigenlijk ronduit vervelend, vanaf 5.45 tot aan het einde (17.45 dus!!) is het een repetitief 'deuntje', ik kan heel veel aanhoren, maar hier kan ik weinig mee....
3,5* toch, voor L'espace Au Sol Est Redessiné Par D'immenses Panneaux Bleus en Nice Est En Feu!.

avatar van The Scientist
Te lang al geen post hier, eigenlijk weet die album mij van voor tot achter te boeien .. nou zijn er albums die dat beter doen, maar desondanks een noemenswaardige prestatie

khonnor
1 en 5 zijn formidastisch
de rest is ok. 3 had wel 5 minuutjes korter gemogen, hoewel het op den duur wel iets bezwerends heeft...