The Fat Lady Sings - John Son (1993)

Ierland
Label: East West

1. Boil (4:48)
  2. Show of Myself (5:11)
  3. Alien (4:22)
  4. Drunkard Logic (4:19)
  5. World Exploding Touch (3:56)
  6. Horse Water Wind (5:50)
  7. This Guitar (4:44)
  8. Johnny Sunrise (4:48)
  9. Stealing a Plane (3:31)
  10. Colourblind (3:49)
  11. But (1:52)
  12. Providence (5:30)
avatar van Gert P
Deze stond ook nog niet op MuMe en dus toegevoegd, Mooie plaat van deze toch wel onbekende groep.
Heb al aardig wat toegevoegd van die onbekende platen maar moet er nog veel doen.
Ze hebben al redelijk wat cd's maar dit is de enige die ik heb, zie ze ook nooit liggen.

Waar lijkt dit op? Soms iets van lloyd cole, dan weer wat tom Petty maar wel een eigen geluid denk ik.
Beetje buffalo Tom doms, gewoon lekker dus.

avatar van Rainmachine
Helemaal mee eens Gert P, ik ben deze plaat nu op dit moment aan het draaien. Bijzondere Ierse band uit Dublin welke begin jaren 90 een beetje in de spotlight hebben gestaan met hun debuutalbum Twist. Ze hebben helaas maar 2 platen gemaakt. Beide platen zijn super goed geproduceerd en de nummers zijn van een hoog kwalitatief gehalte dus echt aanraders. Volgens mij werd de debuutplaat Twist destijds op radio 3 ook nog wel gedraaid als ik het me goed herinner. Zit voor mij meer in de hoek van Hothouse Flowers en Something Happens dan Tom Petty maar dat is maar net hoe je er naar luistert. Ga hierna Twist ook weer even in de speler gooien.

avatar van vigil
Doodzonde dat deze band te weinig succes heeft gehad en daardoor slechts 2 platen heeft gemaakt. Ik vrees toch dat het één met het ander te maken heeft. De band had 5 Top 20 hitsingles in thuisland Ierland en dat was het. Dat ze op een gegeven moment vanuit Londen gingen opereren heeft daarin helaas niet geholpen.

Aan de andere kant... deze twee mooie albums nemen ze ons niet meer af. Voor de liefhebbers van early jaren 90 VK indie in de stijl van Hothouse Flowers, Del Amitri, Deacon Blue (iets steviger dan) en Something Happens een zeer dikke aanrader!