The Helio Sequence - Keep Your Eyes Ahead (2008)

Label: Sub Pop

1. Lately (4:10)
  2. Can't Say No (3:32)
  3. The Captive Mind (3:34)
  4. You Can Come to Me (4:00)
  5. Shed Your Love (3:18)
  6. Keep Your Eyes Ahead (4:25)
  7. Back to This (3:34)
  8. Hallelujah (4:29)
  9. Broken Afternoon (4:18)
  10. No Regrets (1:45)
  11. Turn the Page * (3:17)
  12. Up Against Time * (3:54)
  13. Heart Disease * (3:21)
  14. No Regrets [Electric] * (3:05)
  15. January * (5:45)
  16. No Regrets [Keyboards] * (2:11)
  17. All of These Things * (3:24)
  18. Almost Morning [Demo] * (3:19)
  19. Broken Afternoon [Solo] * (4:04)
  20. April [Demo] * (3:23)
  21. No Regrets [Acoustic] * (2:19)
YEA YES YES een nieuwe helio sequence! Wat een mooie hoes trouwens

JustaRascal
Klinkt leuk, zo de eerst keer. Hij staat op luisterpaal van 3voor12.

avatar van Yeahz
Vandaag kennis gemaakt met deze plaat; klinkt op het eerste gehoor goed, heel erg goed. Dit kan wel eens een plaat worden die regelmatig terug zal komen in mijn playlist. Lately..

avatar van Yeahz
Ja, dit is zeker een prima plaat. Gewoon mooi. Niet heel bijzonder, maar prima in het gehoor liggende electronica-pop.

De uitschieters hierop zijn wat mij betreft Lately (Zoete ironie), Shed your love en Back to this, dat echt een heerlijk zweverig nummer is. Mijn 4* blijft dan ook gehandhaafd.

avatar van ronnievb
Alle 9 hartstikke rake popliedjes, nu eens de vorige albums opzoeken.

avatar van oruiz
ronnievb schreef:
Alle 9 hartstikke rake popliedjes, nu eens de vorige albums opzoeken.

het zijn 10 nummers, Ronnie

Ik zou nummer 10 ook het liefst negeren hoor

avatar van Barns
Yeahz schreef:
Ik zou nummer 10 ook het liefst negeren hoor

Nummer 10 negeren? mij niet gezien! Ik vind no regrets echt een heerlijke afsluiter van dit album dat ik zeer graag beluister. No regrets straalt gewoon van een naar mijn idee boerse gezelligheid en daar kan ik gewoon enorm van genieten.

Overigens is er met de rest van dit album ook zeker niets mis
Natuurlijk niet te vergeten de prachtige cover.

Dikkop
No Regrets vind ik nu ook niet echt fantastisch, maar slecht is het zeker niet.
Dit kan trouwens over de andere nummers ook gezegd worden.
Zwak zijn de nummers nooit, maar zeer goed wordt het ook niet.
Lately is de uitzondering die de regel bevestigt.
Goede manier om een album te starten.
Jammer dat Keep Your Eyes Ahead dat niveau niet blijft behouden.

avatar van E-Clect-Eddy
Op 12 oktober komt er een heruitgave van hun mooiste album, met vele bonustracks - er is ondertussen ook een dubbele single uit met akoestische versie van No Regrets en een remastered versie van Lateley

Keep Your Eyes Ahead (Deluxe Edition) | Sub Pop Mega Mart

avatar van E-Clect-Eddy
Het oorspronkelijke album is het best gewaardeerde van de band en de heruitgave is ook al zeer de moeite waard is.

Slechts enkele demos en geen enkele remix. Wel 5 nummers die op de plank zijn blijven liggen en opmerkelijk genoeg ondanks hun goede kwaliteit ook niet op opvolgende albums zijn verschenen. Zoals het heerlijke Up Against Time.

Wel diverse nummers in compleet andere arrangementen zoals een "elektrische" versie van Regrets met andere zanglijnen met meer Beatlesque invloeden. All of These Things lijkt een vroege versie van Broken Afternoon dat meer de kant uit gaat van het latere werk van Simon & Garfunkel. Geldt gedeeltelijk ook voor de demo Almost Morning waarin elementen zitten die later in andere nummers van het reguliere album zijn verschenen. Broken Afternoon [Solo] is eigenlijk een fijne akoestische versie in een iets hoger tempo dan het origineel. Het duo heeft diverse nummers vernoemd naar een maand April [demo] is misschien het minste van de bonustracks maar nog altijd de moeite waard vanwege het fijne gitaarspel van zanger Brandon Summers.

Uit de bonustracks blijkt dat er goede uptempo / energieke nummers zijn blijven liggen die niet echt passen bij de meer ingetogen sfeer van wat uiteindelijke het album werd. De echte fan zal tenminste eens kennis moeten maken met: Up Against Time, No Regrets [Electric] en Broken Afternoon [Solo]

avatar van coldwarkids
Wat fijn om deze plaat weer eens op te zetten. Can't Say No en Keep Your Eyes Ahead zijn nog steeds prachtplaatjes.