Roomful of Blues - Roomful of Blues (1977)

Alternatieve titel: The 1st Album

Blues
Label: Hyena

1. Red, Hot and Blue (2:14)
  2. Love Struck (4:20)
  3. That's My Life (3:45)
  4. Duke's Blues (4:21)
  5. Texas Flood (2:53)
  6. Give It Up (3:16)
  7. Stormy Monday (4:32)
  8. Take It Like a Man (2:09)
  9. Still in Love with You (4:18)
  10. Honey Hush (4:52)
Dit album is het eerste maar tevens ook het beste. Tracks als Texas Flood (die stevie ray vaughan later even goed, zo niet beter, zou coveren, van wie het origineel is weet ik niet maar het is een steengoed nummer) en Stormy Monday (in de stijl van T-bone Walker) swingen de pan uit.
Of duke robbillard en Ronnie Earl er toen al bij zaten, geen idee, maar zo niet dan is er geen gemis want dit album is een van de betere onder Labels als Rounder and Blacktop. Lekkere achtergrond blues voor een verjaardag of barbecue.

avatar van Lee Malone
Duke Robillard zat er toen al bij, hij staat toch alleszinds op de alternatieve hoes die ik van deze cd heb.

Niet echt mijn muziek, maar ik hoor wel dat het in zijn genre (blues met een zeer stevige scheut jazz en swing) best goed gemaakt is.