Michael Cretu - Die Chinesische Mauer (1985)

Roemeniƫ
Label: Virgin

1. Intro (2:28)
  2. Mikado (3:17)
  3. Coda (0:59)
  4. Amazonen (5:19)
  5. Die Chinesische Mauer (5:01)
  6. Samurai (5:22)
  7. Carte Blanche (3:56)
  8. Schwarzer Engel (5:18)
  9. Zinnsoldat (3:24)
avatar van dynamo d
Michael Cretu is de (mede)componist van de succesvolle nummers van Sandra (zijn ex-vrouw) en Enigma. Hij is geboren in Boekarest en heeft aan het conservatorium in Frankfurt gestudeerd. Solo - meestal onder de naam “Cretu” - heeft hij ook een aantal albums gemaakt zoals dit album. Die Chinesische Mauer is best een aardig 80ies album met als hoogtepunten het titelnummer en Samurai.

avatar van BlauweVla
De zweverigheid zat er toen al in bij Cretu, in retrospect toch wel duidelijk een voorstadium van het Engima project. In de jaren 80 (en ook nog 90) was hij inderdaad producer van popgerichte nummers van Sandra en ook Hubert Kah en bijvoorbeeld van een nummer als "A Different Story (World Of Lust And Crime)" van Peter Schilling, wat ook voor de helft een Hubert Kah nummer is, mede door de zang