Hans Zimmer - Hannibal (2001)

Duitsland
Score
Label: Decca

1. Dear Clarice (Featuring Sir Anthony Hopkins) (6:03)
  2. Aria da Capo (From Goldberg Variations BWV 988, J.S. Bach, Performed by Glen Gould) (1:48)
  3. The Capponi Library (1:15)
  4. Gourmet Valse Tartare (Klaus Badelt) (6:50)
  5. Avarice (3:55)
  6. For a Small Stipend (0:56)
  7. Firenze di Notte (3:09)
  8. Virtue (4:38)
  9. Let My Home Be My Gallows (Featuring Sir Anthony Hopkins) (10:01)
  10. The Burning Heart (Featuring Sir Anthony Hopkins) (4:24)
  11. To Every Captive Soul (6:55)
  12. Vide Cor Meum (Patrick Cassidy) (4:20)
neo
Als extra staat er op de dvd van Hannibal een special over Zimmer's muziek. Zimmer zit in die special in een ''kamertje'' met Ridley Scott. Voor een vaag plaatje van hoe zoiets er ook alweer uitziet: Een kijkje vanaf de opnames van The Matrix score op Newman stage

Deze ruimte is er voor meerdere redenen. In deze ruimte kan de componist rustig alles bespreken met de regisseur en eventuele andere mensen als de producers tijdens het opnemen van een score. Ondertussen houdt een orchestrator de controle over het orkest en kan de componist vanuit het kamertje via een speaker eventuele opmerkingen omroepen. Het punt is ook dat als er bijvoorbeeld een arrogante producent ineens opduikt en dit en dat helemaal niks vind, je dan niet de boel verstoort. Deze laat je dan flink tekeer gaan in het geisoleerde kamertje en probeert deze ervan te overtuigen. Ook zit hier vaak apparatuur, zoals een stel monitoren die laten zien hoe het op dat moment gespeelde klinkt bij de beelden. Sommige zitten hier liever in, andere zijn er graag zelf bij. Een voordeel is ook dat je iemands huid compleet kan volschelden (he klootzak met die cello helemaal links speelt niet in de maat) zonder dat die het hoort. Als dit het geval is kan gebruik gemaakt worden van het ''click'' systeem.

Toen ik de film gezien had wist ik het zeker: deze soundtrack moet ik in huis hebben, en zo geschiedde.
Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.

neo
Snif aERo met weer een overweldigend meeslepend (tranen in mijn ogen) verhaal. Hopen dat dit 100e keren gaat gebeuren op deze manier

avatar van thomzi50
Zitten mooie en donkere stukken in, maar werkt voorlopig nog niet helemaal. Misschien komt dat door Anthony Hopkins, die ze er op sommige momenten beter uit hadden kunnen knippen. De man heeft een prachtige stem, maar ik versta er hier werkelijk geen woord van.

avatar van mnrk
Een zeer sterke soundtrack van Hans Zimmer.
Zeker het nummer "Vide cor meum" is ongelooflijk mooi.

avatar van andnino
Dit is nog eens sfeer. De mengeling van opera, klassiek en Zimmer van zijn donkere kant is geweldig. Past goed bij de lugubere maar ook de meer normale scenes uit de film, maar is ook op zichzelf zeer genietbaar. Ik hoorde de score voor ik de film zag, en het heeft me enkel meer aangespoord de film te gaan zien.

avatar van meneer
Soms kan muziek volledig inspelen op sfeer, gevoel en emoties. Zeer mooi dit ‘Vide Cor Meum’

E pensando di lei
Mi sopragiunse uno soave sonno

Ego dominus tuus
Vide cor tuum
E d'esto core ardendo
Cor tuum
Lei paventosa
Umilmente pascea.
Appreso gir lo ne vedea piangendo.

La letizia si convertia
In amarissimo pianto

Io sono in pace
Cor meum
Io sono in pace
Vide cor meum

En toen ik aan haar dacht
Viel ik in een zoete slaap

Ik ben jouw meester
Zie je hart
En van dit vurige hart,
Jouw hart,
bevend,
gehoorzaam.
Wenend zag ik hem dan van jou vertrekken.

Vreugde is omgekeerd
in de bitterste tranen