Synth.nl - AeroDynamics (2007)

Electronic

10. Falcon (4:35)
  11. Airflow (5:30)
  12. Lift (5:55)
avatar van Gerards Dream
Qua titel doet dit album wat denken aan één van de gastheren van deze site, maar dat zal wel op enige toeval berusten. Maar even alle gekheid op een stokje. Achter het project Synth.nl gaat de Nederlander Michel Osenbruggen schuil die in 1969 is geboren. Hij studeerde electronica en werkte wat jaren voor een computer firma. In 2005 begon hij aan dit album. Daarnaast was hij werkzaam in het leger en was daar verantwoordelijk voor het onderhoud van de F-16 gevechtstoestelen. Daar is ook de naam AeroDynamics aan ontleend.

Met het geluid van racewagens begint dit album, wat een mooi vervolg is op het hoesontwerp. Daarna volgt prima onderhoudende electronische muziek. Qua toegankelijkheid moet ik wat denken aan Jean Michel Jarre. Heerlijk niets aan de hand muziek, maar je hoort wel dat er over is nagedacht. Hierdoor is de track Scuderia erg snel voorbij. Sfeervol is het begin van Downforce, het doet me wat denken of de dag net begint. Later volgt wat ik wil noemen feel good music. Muziek om wat bij te doen of om er gewoon na te luisteren, en voordat je het weet is het voorbij. Maranello begint spannend en een tikje experimenteel, even zijn de racewagens weer te horen, waarna het stuk echt begint. Het doet wat speels aan een geeft daarmee een gevoel van heerlijk autorijden.

Het begin van Supersonic doet een heel klein beetje aan House denken, maar al snel is ontspannen muziek te horen. Het roept een beeld op van straaljagers die loopings aan het maken zijn. Het publiek ziet de show aan in een prima sfeer terwijl de piloten zich in het zweet aan het werken ziijn. In een sfeer van in een hangar te zijn beland begint Drag. In gedachte zie ik de monteurs bezig met banden verwisselen en andere werkzaamheden om de wagens in top conditie te brengen. In een sfeer los te zijn van de materie begint Turbulence. Door een geluidje dat zichzelf herhaald krijg ik het gevoel of ik rondjes draai, dit wordt later mooi overgenomen door een prima ritme. Af en toe wat spanning, maar het is bovenal het zwevende gevoel wat me erg aanspreekt.

Stall is een ontspannend stuk muziek. In gedachte loop ik door een hal waar mooie bolides staan te glimmen. Mooie auto's, een heerlijke drankje en nog veel meer. Net als ik in deze sfeer zit stopt het ineens, een tikje jammer. Al vanaf het begin is te horen dat Modena een fraaie stad is met een rustige sfeer. Het leven lijkt er wel stil te staan en af en toe een racewagen moet kunnen. In een mooie wijdse sfeer begint Aero Dynamics. Even wat zoeken, waarna een heerlijke drive in stuk komt. Het geeft ongeveer hetzelfde gevoel als invoegen op de snelweg. Even wat grootte jongens voor je, maar dan toch dat bevrijdende gevoel of je los van de aarde bent. Een prettig stuk muziek dus.

In een sfeer van in een straaljager te zitten begint Falcon. Nog wat contact met de grond en dan de goede spanning van los te zijn van het aardse. Het voelt daarnaast aan als een roofvogel die opzoek ik naar prooi. Net als ik in dit verhaal zit stopt het, maar wat vogt mag er ook zijn. Met huilende tonen begint Airflow, maar daarna schieten wel mooie beelden door het hoofd. In gedachte zie ik een cameraman bezig te stunten om een mooi shot van een straaljager te krijgen in actie. En wat kan een zeer dik uur toch kort zijn, want zodra daar de spacy tonen zijn van Lift groeit het besef dat een goed product van eigen bodem bijna ten einde is. Nog even geniet dus op fraaie klanken uit de electronica-winkel. Los van de aarde met het gevoel zo vrij te zijn als een vogel.

Een heerlijk album dus en kan me prima voorstellen dat je je als user van deze pracht site hierna hebt vernoemt. Daar hoef je je niet voor wat mij betreft voor te schamen. En o ja de productie is in orde.

avatar van Arrie
Heeft meneer Synth.nl nou op z'n eigen album gestemd?

avatar van Gerards Dream
Als dat zo is even een minpuntje op het verder goede blazoen.