Golden Shoulders - Let My Burden Be (2002)

geen stemmen

Label: Doppler

1. Do You Know Who You Are? (3:52)
  2. Finding Out (3:55)
  3. Bring Me Down (3:42)
  4. Spirit of 78' (3:07)
  5. Golden Arms (3:22)
  6. The Honey, the Power, the Light (4:02)
  7. One to Be For (3:24)
  8. Genius (2:37)
  9. Sympathy (1:51)
  10. A Short and Fleeting Thing (2:33)
  11. Overhead Underground (2:37)
  12. Goodbye Hummingbird (3:35)
  13. Time We Took Away (3:50)
sxesven
Ik bestelde dit plaatje een tijd terug omdat ik het wachten op de release van Ys van onze favoriete folkdame Joanna Newsom niet langer aankon. Op dit Let My Burden Be doet zij op verscheidene tracks mee: reden genoeg dus om het ding aan te schaffen. Ik had een plaatje verwacht dat in de folkhoek zat, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Pop-rock is een betere omschrijving, hoewel men bij vlagen leentjebuur speelt bij uiteenlopende dingen als Bob Dylan en Bright Eyes. Desalniettemin een fris plaatje, dat gewoon lekker wegluistert. Geen pretenties, geen moeilijkdoenerij. Gewoon 3,5*.