Vandal X - Songs from the Heart (1999)

Belgiƫ

17. I Run
  18. The Doctor
  19. The Stud
  20. The Boat
Limburgse trots. Beetje noisy of punk, in ieder geval een must voor diegenen die van agressieve Belgische muziek houdt. 't Heeft niet echte airplay op de radio geloof ik, maar ik weet wel dat ze een aantal jaren terug een steengoed optreden gaven op Pukkelpop (2005) en Dour.

avatar van ariedirk
dit is ontiegelijke teringherrie, terwijl ze maar met z'n tweëen zijn, ik heb ze in dat jaar 2 keer gezien, op dour en op de gentse feesten.
Best leuk bandje om een keer live te zien, ik weet niet hoe deze plaat klinkt

Ik zou het ook niet weten, 'k heb de cd een aantal jaren geleden geleend van de bibliotheek maar da's al zo lang geleden ondertussen. Om mijn eerste bericht even tegen te spreken (was een beetje een opwelling van enthousiasme) : volgens mij is het niet zò speciaal, eerder dertien in een dozijn punk. Wat niet wil zeggen dat ze er live geen showke van kunnen maken...

avatar van ariedirk
Ik heb wel hun debuutalbum little man's blues, smaakt wel naar meer, en ik heb vernomen dat dit album is geproduceerd door steve albini(niet zo maar de eerste de beste), lijke mij een stap voor uit.
Ik geloof niet dat het 13 in een dozijn punk is, meer een interesante mix van blues, noise en metal ofzo. De nummers worden afgewisseld door stukjes uit films, (dat deden ze ook tijdens hun liveoptredens), waarddor het lijkt alsof er veel nummers op de plaat staan, maar een hoop is dus interludes.
check anders ook hun myspace, dan krijg je een indruk van de muziek:

Oew ja de herinneringen komen weer boven; misschien moet ik de cd toch nog maar eens lenen. Metal vind ik het eigenlijk niet echt, eerder hardcore... Maar soit, da's een kwestie van definities en daar zal ik niet over vallen . Zware muziek is het wel... Misschien een van dees nog eens een showke meepikken als de gelegenheid zich voordoet .