Skip James - Blues from the Delta (1998)

Blues
Label: Vanguard

1. I'm So Glad (1:56)
  2. Little Cow and Calf Is Gonna Die Blues (3:23)
  3. Devil Got My Woman (5:14)
  4. 22-20 Blues (3:51)
  5. Special Rider Blues (5:09)
  6. Mistreating Child Abuse (3:58)
  7. Sick Bed Blues (4:08)
  8. Catfish Blues (4:37)
  9. Lorenzo Blues (4:19)
  10. Careless Love (4:01)
  11. Hard Time Killin' Floor Blues (3:23)
  12. Crow Jane (2:58)
  13. Washington D.C. Hospital Center Blues (4:11)
  14. How Long Blues (2:56)
  15. Cherry Ball Blues (4:27)
  16. Cypress Grove Blues (4:20)
  17. Look Down the Road (3:16)
  18. She's All the World to Me (3:01)
  19. Everybody Leaving Here (2:40)
  20. Good Road Camp Blues (3:49)
avatar van Mindshifter
Ja, wat over dit album te zeggen? Waarschijnlijk leest toch geen hond dit bericht, maarja. Een vergeten blues legende met een heerlijke stem. Het hele album kan ik niet afluisteren omdat het gewoonweg niet helemaal mijn smaak is, maar goed is het wel degelijk. Beter dan al die blanke pop-blues. Hier kunnen ze hun leer uit trekken. *3,5.

Zie dat ik hier 3,5* aan had toegekend en daar blijf ik wel bij. Skip James was een legendarische bluesman, maar hij behoort niet tot mijn favorieten. Ik heb niet zo heel veel met zijn stem. Terwijl de hoge (soms valse) stem van Johnson door merg en been gaat, is James' 'nettere' stem wat mij betreft niet helemaal geschikt voor de muziek die hij speelt. Ik heb er moeite mee om de emotie die hij wil overbrengen te herkennen.

De geluidskwaliteit van deze uitgave is trouwens wel goed en dat is meestal niet het geval bij dit soort muziek.