Merzbow & Genesis P-Orridge - A Perfect Pain (1999)

Japan / Verenigd Koninkrijk
Avant-Garde
Label: Cold Spring

1. A Perfect Restraint (3:24)
  2. Flowering Pain Give Space (10:57)
  3. Source Are Rare (25:05)
  4. Kreeme Horn (5:17)
  5. All Beauty Is Our Enemy (12:13)
sxesven
Ik begrijp dat een groot deel van de industrial- en noisewereld collectief een stijve kreeg van deze release, maar ik word er noch warm noch koud van. De hijgerige vocalen van Genesis P-Orridge doen soms bijna lachwekkend aan, de noise is vaak nauwelijks hoorbaar en alles is schijnbaar zo over elkaar heen geplakt zonder enig gevoel voor compositie of spanning. Als er dan eens iets losbarst, zo halverwege Source Are Rare voornamelijk, is het kwaad al geschied. Gelukkig houdt dat dit plaatje nog net van een extreem zware teleurstelling af, maar veel scheelt het allemaal niet. Sorry jongens, toch Angsty Industrial for Dummies nog eens lezen - of van mekaar afblijven en je eigen ding doen! P-Orridge formuleert het zelf uiteindelijk nog het best: "I don't think so!". Ik ook niet, heur! 2*