Fanfare Ciocărlia - Iag Bari (2001)

Alternatieve titel: The Gypsy Horns from the Mountains Beyond

Roemenië
Wereld
Label: Piranha

1. Doina (2:28)
  2. Wild Silence (0:37)
  3. Iag Bari (4:34)
  4. Dusty Road (2:24)
  5. Lume, Lume [Choir Version] (2:54)
  6. Jocul Boldenilor (2:19)
  7. Hora Din Petrosnitza (1:58)
  8. Banatzeana (1:24)
  9. Tu Romnie (3:35)
  10. Moliendo Café (2:27)
  11. Balada Lui Ioan (3:27)
  12. Besh O Drom (5:56)
  13. Hora Andalusia (3:40)
  14. Hurichestra (3:29)
  15. So Te Kerau? (3:51)
  16. Hora Lautaresca (2:41)
  17. Ginduri de Om Batrin (4:14)
  18. Bubamara (1:55)
avatar van Dridge
Kwam deze naam tegen bij de aftiteling van "Gegen Die Wand" ,
Nummer 3 , "lag Bari" vond ik erg prettig klinken in deze film.
Nu de rest van het album maar ééns beluisteren.

Eergisteren live gezien, en ik moet zeggen: zo'n feestje zie ik Bregovic nog niet zo snel bouwen . Muzikaal misschien iets minder innovatief en afwisselend, maar héél aanstekelijk en met veel bezieling en enthousiasme gespeeld. Voorlopig vind ik dit hun beste plaat, maar de andere moeten nog een beetje groeien. Leuk aan Fanfare Ciocarlia is ook dat ze er vaak bekende deuntjes in hun eigen muziek verwerken (hier bijvoorbeeld van Nino Rota in The Godfather, maar evengoed populaire tv-deuntjes, en vooral live wordt er soms lustig rond geïmproviseerd).

avatar van peterb
Dit is de vetste balkan die er is! Heerlijke toeters en een straf tempo. Hoort thuis op een dansvloer die glibberig is door de gemorste vodka van veel te wild-dansende mensen

avatar van hansjuvefan
Ik luister al een heel eindje naar Beirut, die toch ook heel sterk Balkan getint is. Maar dit is het echte zuivere werk. Leuke ritmes, al lijkt me dit wel vooral een groep om live te zien. Deze muziek staat alleszins garant voor een gigantisch feestje...

avatar van Bert Wasbeer
ik ben ook erg benieuwd naar Balkan brass battle, dat samen met Boban Markovic orkestar is opgenomen.