Margie Joseph - Makes a New Impression (1971)

Soul
Label: Volt

1. Monologue: Women Talk (2:42)
  2. Stop! In the Name of Love (8:13)
  3. Punish Me (3:33)
  4. Medicine Bend (3:00)
  5. Come Tomorrow (4:05)
  6. Sweeter Tomorrow (3:17)
  7. Same Thing (2:15)
  8. How Beautiful the Rain (2:42)
  9. I'm Fed Up (2:54)
  10. Make Me Believe You'll Stay (4:27)
  11. Temptation's About to Take Your Love
avatar van Angelo
Hoewel ze eigenlijk niet berekend wordt tot een van de bekendere soulzangeressen, heeft Margie Joseph toch de mogelijkheid gekregen om behoorlijk wat albums op te nemen. ‘Margie Joseph makes a new impression’ is haar debuutplaat uit 1971. Het album wordt geopend met een monoloog die vervolgens overloopt in een opmerkelijke bijdrage op dit album: de Supremes cover ‘Stop in the name of love’, in een maar liefst acht minuut durende versie. Het begin vind ik best aardig maar het nummer duurt uiteindelijk veel te lang en de laatste vier minuten zijn wat mij betreft geheel overbodig. Gelukkig zijn overige nummers een stuk leuker. Het album is als geheel m.i. een stuk minder rauw dan dat we gewend zijn van Stax/Volt en ook Margie’s stemgeluid is zachter in vergelijking met veel andere acts van die labels. Persoonlijke favorieten op dit album zijn: ‘Punish me’, ‘Sweeter tomorrow’ en ‘Make me believe you’ll stay’.

De vergelijking met Aretha Franklin is vaker gemaakt maar niet geheel onterecht maar misschien is het wel onterecht dat ze niet net zo succesvol is geweest als Franklin want dit album klinkt uitstekend en het stemgeluid van Joseph is aangenaam.
Het is allemaal vrij luchtige soul en dat is op z'n tijd wel eens lekker.
Een beetje een 'vergeten album' lijkt het wel en dat mag veranderen wat mij betreft.

avatar van hansjepansje71
aERodynamIC schreef:
Het is allemaal vrij luchtige soul en dat is op z'n tijd wel eens lekker.

Van mij ook. Want deze dame beschikt over een prachtstem. Ok, wellicht niet zo diep als Aretha, maar er is meer dan voldoende te genieten op dit album. De versie van "Stop! In The Name Of Love" wordt hierboven nogal kritisch benaderd, wat ik niet terecht vind. Het vereist nogal wat lef om dat nummer in 8 minuten op te nemen, ook nog eens in suitevorm. Ik vind het episch, mogelijk zelfs haar beste nummer.