Planetary Assault Systems - Planetary Funk Vol. 3 (1994)

Alternatieve titel: Visit to Pro-form III

Electronic / Dance
Label: Peacefrog

1. Starway Ritual
  2. React Interact
  3. Forms
  4. Sleeping Sin Seemless
thejazzscène
Bijzonder vette release. Allemaal erg strakke nummers. De twee eerste nummers behoren tot '90's ravetech. Ze zijn vrij hard, hebben erg zware beats en spelende synthesizers. Bijzonder tempobenadrukkend alle samples. Erg mooie melodiën en tunes die me erg kunnen bekoren. De twee laatsten zijn weer een mooie poging om toch wat downtempo bij het zwaardere werk te voegen. 4 erg mooie nummers.

avatar van brooklyn
Ik heb echt een zwak voor 1990 - 1995 electronic / techno. Ongecompliceerd maar muzikaal en pakkend. Niet overdreven vernieuwen maar gewoon mooie muziek maken. Periode kent echt een eigen geluid, ééntje die niet elke seconde van de plaat hoeft te scoren maar gewoon zijn ding doet. 4*

avatar van T.O.
Kun je wat andere namen noemen uit die periode die je goed vindt?

Planetary Assault Systems vind ik nou niet altijd even muzikaal namelijk

avatar van brooklyn
FUSE/Plastikman, de hele Detroit-garde (met name UR, Drexciya, Craig) Blake Baxter, Quazar, wat Dimitri draaide, Holy Ghost, Surgeon...

Sleeping Sin Seemless is echt magnifiek op deze EP

thejazzscène
Ik denk dat je dit eigentijdse geluid vooral terugvind op dit label of op R&S. Joey Beltram, Dave Angel en dergelijke. Hebben niet stuk voor stuk (wie wel? ) goede nummers maar in hun discografie zitten toch vele pareltjes.

thejazzscène
Starway Ritual , op zijn minst imponerend.