Maldoror - She (1999)

Verenigde Staten / Japan
Avant-Garde
Label: Ipecac

1. Butterfly Kiss (0:30)
  2. Twitch of the Death Nerve (2:18)
  3. Homunculus (3:53)
  4. Boutique of 7 Taboos (1:04)
  5. Snuff (3:28)
  6. Baby Powder on Peach Fuzz (3:37)
  7. She (3:50)
  8. Cherry Blossom Inferno (1:31)
  9. The Conqueror Worm (2:04)
  10. Bubble Bath and a Valium (0:44)
  11. The White Tears of the Maggot (2:36)
  12. Chiffon Lingerie (2:19)
  13. Lullaby (She Who Must Be Obeyed) (8:16)
Samenwerking tussen Mike Patton en Merzbow. Fucked up as hell.

avatar van Toon1
Fijn geschift plaatje van dit duo .

Kingsnake
Gestoord, raar, vaag, debiel.

Dit is geen muziek, dit zijn enkel geluiden.
Samples uit tekenfilms en hele harde piepjes.

Wel een groot plaatje van een blote k*t aan de binnenkant vd hoes

Ozric Spacefolk
Dit heeft echt niets meer met muziek te maken.

Ik heb deze toentertijd voor heel veel geld laten importeren, omdat ik dacht een leuke soloplaat van Patton in handen te hebben.

Snap niet, hoe iemand dit goed kan vinden.

avatar van ZAP!
Desoriënterende mindfucksoundscapes waarbij de stem van Patton veelal onherkenbaar de grenzen van de waanzin en verder verkent, in het verlengde van Mike Patton - Adult Themes for Voice (1996). Natuurlijk helemaal prima als je dit niet wilt classificeren als muziek, ik zou het ook wel geluidskunst voor de liefhebber willen noemen. Maar toch is het muziek.

Weird Little Boy - Weird Little Boy (1998) is er trouwens ook zo één (misschien kan ik kameraad Mssr Renard zo behoeden voor een deceptie of 2). Ik las laatste een aardige comment op YouTube daarover: "When I had Trey and Mike sign my CD, Trey asked me, "You bought this piece of shit?""

Ook van Faxed Head wordt beweerd dat het mogelijk een metal-parodie is. Mij maakt het niet uit of ze het zelf een slechte grap vinden, ik kan er helemaal mee uit de voeten. Zo ook Maldoror.

Cijfer zal zo tussen de 8 en 9 komen te liggen.

Mssr Renard
Tja, normaal zou ik me ver houden van het reviewen van muziek die mij niet ligt. Maar als ik dan flink wat centen neer tel omdat ik denk dat het wat anders is, en er helemaal niets mee kan, dan mag ik op zijn minst wel een cijfer achterlaten. Dit is dan ook by-far het minst genietbare wat ik ooit mijn leven heb gehoord. En ik heb het echt meerdere keren geprobeerd. Ik herinner me zelfs nu nog een song met tekenfilm-geluiden. Tja, als dat muziek is, dan ben ik wel erg conservatief, maar dat ben ik eigenlijk ook.

avatar van ZAP!
Mssr Renard - ik kan me de frustratie wel voorstellen als je er flink voor betaald hebt. Hopelijk heb je er een goede les uit getrokken. Ik koop geen cd's meer, maar vroeger luisterde ik eerst alles voordat het kocht of ik moest blind weten wat ik kon verwachten.

avatar van ZAP!
P.s.: wat heb je met de plaat (cd? lp?) gedaan eigenlijk?

Mssr Renard
ZAP! schreef:

Ik kocht deze cd zelfs nog voor internet bestond of Musicmeter of wat dan ook. Dus lukraak via de platenboer zelf, die dan van zijn scherm aflas wat hij allemaal zoal kon bestellen voor je. Ja, dan ben je wel verplicht het te kopen.

Dat moet ergens rond 2000 zijn geweest, toen ik echt gek was op Faith No More en Incubes en Red Hot Chili Peppers enzo. Een gekte die niet al te lang duurde maar wel voor miskopen als dit en Fantomas en Mr Bungle en Tomahawk heeft gezorgd. Het beste wat die periode mij gebracht heeft is eigenlijk Morning View van Incubus, die ik nog steeds wel goed vind (denk ik).

Mssr Renard schreef:
Ik had in '96 al Mike Pattons 'Adult Themes for Voice' gekocht bij Large, ook blind, dat kan haast niet anders. Die plaat is minstens net zo gek. Gelukkig viel het bij mij allemaal goed. Ik wens je sterkte met deze trauma's.