Masonna - Inner Mind Mystique (1996)

Japan
Avant-Garde
Label: Relapse

1. Inner Mind Mystique 1 (3:54)
  2. Inner Mind Mystique 2 (3:30)
  3. Inner Mind Mystique 3 (3:46)
  4. Inner Mind Mystique 4 (3:53)
  5. Inner Mind Mystique 5 (4:00)
  6. Inner Mind Mystique 6 (4:07)
  7. Inner Mind Mystique 7 (15:17)
Snoeiharde noise. Deze plaat is nog moeilijker te verteren dan de gemiddelde Merzbow plaat(en dat zegt wat). Beetje te monotoon voor mijn oortjes, te hard echter niet.

avatar van Onderhond
Met voorbehoud, maar dit lijkt me niet direct hard, dan wel zeer schreeuwerig. Ik hou persoonlijk van de ietwat densere noise. Niet zo lawaaierig, maar wel heel wat drukkender (en harder vind ik dus). Voor de fans, Xenonics K-30 is een goed begin (ook op deze site al terug te vinden). Maar dit is best leuk om de buren te irriteren

mmmm, hij knalt er anders wel aardig in. Veel highpitched tonen, weinig laag(wat ik het liefst hoor). Meneertje schreeuwt inderdaad alles bijelkaar, maar zijn vocal skills worden zo verdraait en overstuurd dat....tsja.....Bak herrie. Zijn latere werk is meer gelaagd en dynamisch.

Als je van een dikke sound houdt moet je Hollow Earth es proberen. Meer de ambient kant op maar veel lage tonen, een moddervet geluid en toch wel noisy, zeker geen easy listening(ook op deze site te vinden).

avatar van Onderhond
Geen muzieksite compleet zonder dit album. Jammer dat er zo weinig stemmen bijstaan . 3.5* van mij. Vind het enorm komisch, en lollig om een keertje door te luisteren. Blijft erbij dat dit niet echt hard is, gewoon een bak stevig lawaai.

sxesven
Aardig album. Masonna kan ik persoonlijk erg waarderen vanwege z'n pure harsh noise en veelvuldig gebruik van hoge tonen en schreeuwen, maar op Inner Mind Mystique komt een en ander niet helemaal uit de verf. Een plaat als Frequency LSD vind ik dan sterker; zo ongelooflijk gruwelijk harsh dat 'ie bijna psychedelisch is. Desalniettemin, Inner Mind Mystique vind ik ook bijzonder goed te verteren en is misschien weinig origineel maar wel (zeer) degelijk.