Johan Verminnen - Over Mensen, Boten en Steden (2007)

1 stem

Belgiƫ
Roots
Label: HKM

1. Van Brussel Naar de Wereld (4:26)
  2. De Tet van Koekelberg (4:17)
  3. Oostende in the Rain (2007-versie) (3:45)
  4. De Poolse Kapitein (2007-versie) (3:37)
  5. Mijn Stad Heeft Slecht Geslapen (2007-versie) (3:30)
  6. Prinses van het Pajottenland (2007-versie) (3:34)
  7. Zeiler Ver van Huis (2007-versie) (4:41)
  8. Een Beetje Dorp (2:37)
  9. Brussel en les Bonbons (5:55)
  10. Een Dronken Bootje (3:12)
  11. Vierhoog in de Wolken (2007-versie) (2:39)
  12. In Mijn Kamer (2007-versie) (3:17)
  13. De Laatste Boot (2007-versie) (3:52)
  14. Vakantie aan Zee (2007-versie) (3:07)
  15. Het Einde van de Wereld (3:57)
  16. Een Beetje Meer Alleen (2007-versie) (4:13)
EVANSHEWSON
Eén van mijn favoriete platen van eén van mijn favoriete Vlaamse chansonniers. Verminnen is een vakman met het hart op de juiste plaats;
Bovendien is hij gepassioneerd door water, boten, reizen per schip, mooie dorpen, mensen... allemaal mooie chansons over al die dingen.
De "Tet" van Koekelberg gaat over de koepel bovenop de Kathedraal die over Brussel kijkt.
Prinses van het Pajotteland is een warm lied over zijn moeder.

Hele mooie warme plaat. En dat van die Poolse Kapitein vind ik echt het allermooiste nummer van Verminnen!

****1/2

avatar van Madjack71
Idd. een album dat gaat over mensen, boten en steden op een nostalgische wijze bezongen. Zijn het soms bewerkingen van eerdere uitvoeringen, getuige de 2007 versies die er zowat overal bijstana? Ben niet bekend met het oeuvre van Verminnen namelijk. Een goede liedjesvertolker is hij wel, al vind ik niet alle muzikale werkjes even interessant.