sxesven
Mja. Zoals (gelegenheids-)artiestennaam en titel al doen vermoeden is dit werkje gecentreerd rond cultklassieker (als we de regisseur mogen geloven tegen wil en dank) Hei Tai Yang 731 van T.F. Mous. Mous heeft altijd beweerd de nobelste intenties te hebben gehad met zijn gruwelwerkje dat Japanse gruweldaden in WOII aan de kaak zou stellen. Voor eenieder die de film (en de vervolgen (waarvan slechts ééntje van Mous zelf), wellicht nog) gezien heeft mag het misschien duidelijk zijn dat 'aan de kaak stellen' ietwat eufemistisch is, aangezien Hei Tai yang 731 nogal exploitatief van karakter is, en bovendien licht ethisch onverantwoord door het gebruik van een echt (kinder-)kadaver voor een autopsiescène (echt waar) en, net zoals zijn Italiaanse cannibal-collega's, het echt afslachten van een dier ten behoeve van de film (in dit geval een kat die levend opgepeuzeld wordt door ratten, hoewel er over de authenticiteit van dit fragment twijfels bestaan - ondergetekende denkt dat 'ie nep is). In ieder geval, die film vormt dus de basis voor deze release, die volledig opgebouwd is uit geluidsmateriaal van de film. Geschreeuw, gekerm, machinale loops, allemaal best aardig, maar uiteindelijk, net als de film, vooral een curiositeit en zeker geen kwaliteitsproduct.