Carmine Coppola - The Godfather: Part III (1990)

Italiƫ / Verenigde Staten
Score
Label: Columbia

1. Main Title (0:42)
  2. The Godfather Waltz (1:10)
  3. Marcia Religioso (2:51)
  4. Michael's Letter (1:08)
  5. The Immigrant (Love Theme from the Godfather Part III) (2:37)
  6. The Godfather Waltz (1:24)
  7. Al Martino - To Each His Own (3:21)
  8. Vincent's Theme (1:49)
  9. Altobello (2:09)
  10. The Godfather Intermezzo (3:23)
  11. Sicilian Medley (2:10)
  12. Promise Me You'll Remember (Love Theme from the Godfather Part III) (5:12)

met Harry Connick, Jr.

13. Preludio and Siciliana (Excerpts from Cavalleria Rusticana) (8:15)
  14. A Casa Amiche (Excerpts from Cavalleria Rusticana) (2:00)
  15. Preghiera (Excerpts from Cavalleria Rusticana) (5:30)
  16. Finale (Excerpts from Cavalleria Rusticana) (8:13)
  17. Coda (2:28)
avatar van Boudewijntjuh
Zelfs de muziek is van een Coppola....

neo
Dat klopt. Nino Rota deed de scores voor deel 1 & 2, maar was bij de maak van de derde inmiddels overleden. Carmine componeerde voor meer films van haar vader de muziek; Apocalypse Now, Gardens of Stones.... Ze deed al de source muziek van de eerdere delen, waarvan het meeste was geschreven voor het trouwfeest in deel 1.

Social_Mask
Deze vind ik minder dan de eerste. Minder sfeervol. Toch dan maar 4*.

avatar van stuntman_jasper
Persoonlijk vind ik al die opera nummers wat minder. Maar verder goed hoor.

avatar van JohnWilliams
Ik heb dezelfde mening als stuntman_jasper, ook ik vond die opera nummers wat minder goed. Voor de rest viel de Score mee maar kan die nooit tippen aan de score van Nina Rota (Godfather I).

avatar van thomzi50
Vind het ook een stuk minder. Al het echt mooie is eigenlijk van de ouders scores. Zet deze dan ook nooit op, in tegenstelling tot de eerste twee delen.

avatar van stuntman_jasper
Inderdaad. Het feit dat mijn favoriete nummers op dit album allemaal oude thema's zijn, zou genoeg moeten zeggen.

neo schreef:

Carmine was niet de dochter, maar de inmiddels overleden vader van Francis Ford Coppola..

neo
Stomme fout.

avatar van tbouwh
Haalt niet het niveau van de oorspronkelijke Godfather-score. Het zijn toch terugkerende thema´s die het ´em doen, en zodoende is er weinig dat Nino Rota nog overtreft.
Desondanks bevat deze score enkele mooie stukken muziek, zoals Michael´s Letter, The Immigrant en Altobello. Daarnaast zit deze score gelukkig iets ruimer in tijdsduur.
Minpunt is dus het gebrek aan echte originaliteit, en de opera/orgelstukken door de score heen. Deze stukken passen perfect bij het drama dat de film brengt, maar het is niet muziek waar ik losstaand graag naar luister.
Een kleine 3,5*, vanwege de mooie klassieke thema´s, die nog steeds een meerwaarde zijn bij de film.