Brad Fiedel - The Terminator (1984)

Score
Label: Enigma

1. Theme from 'The Terminator' (4:16)
  2. 'The Terminator' Main Title (2:17)
  3. The Terminator's Arrival (4:57)
  4. Reese Chased (3:51)
  5. Sarah on Her Motorbike (0:39)
  6. Reese in Alley (1:31)
  7. Sarah in the Bar (1:53)
  8. Alley Chase (7:38)
  9. Garage Chase (6:52)
  10. Arm & Eye Surgery (3:19)
  11. Escape from Police Station (4:49)
  12. Terminator Infiltration (4:18)
  13. Love Scene (3:45)
  14. Tunnel Chase (3:39)
  15. Terminator Gets Up (3:13)
  16. Factory Chase (3:58)
  17. Terminator Sits Up (3:28)
  18. The Coming Storm (3:04)
  19. Theme from 'The Terminator' [August 29th, 1997, Judgment Day Remix] (4:44)
Erg mooie score, not allemaal wat simpeler dan de score van de 2e, net als de film ook simpeler is, maar toch doordat ie rustiger is is ie prachtig, vooral de muziek bij de seksscene en de openingsscene. 4 sterren

Jazzthieve
Net als de score voor de tweede film is deze vrij irritant en klinkt ie bovendien zeer gedateerd, iets wat bij filmmuziek normaalgezien niet zo gauw gebeurt. Buiten het hoofdthema (dat overigens wel goed is) is er niet veel aan. Dat thema wordt o.a herhaald in "love scene" maar buiten dat is de rest gewoonweg simpele vulling en misschien enkel geschikt voor die hard fans van de film zelf. Met moeite 2.5, laat deze zijn voor wat het is, er veel beters te vinden.

goede soundrack. en voor die tijd dat de muziek gemaakt is voor de film vind ik die heel goed. staan paar goede nummers tussen. de Main Title vind ik dus zeer goed.

avatar van Edie
Soundtrack nu op CD, en valt eigenlijk nogal tefen! Tuurlijk, de main theme is goed, het rustige Love Scene ook, The Coming Storm is ook een afleiding hiervan. De rest van de tracks doen het in de film prima, maar is nogal saai om op CD te beluisteren, vrij chaotisch, of niet mijn smaak.

Toch 3,5*

avatar van jellecomicgek72
Iets minder dan de Soundtrack van T2 maar toch mega vet! Main Title vindt ik toch nog wel het best!