Loudness - Dragon (1998)

11. Taj Mahal (5:30)
  12. Nightcreepers (5:20)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Studioalbum nummer veertien met een ongewijzigde line-up: Masaki Yamada (zang), Naota Shibata (bass), Hirotsugu Honma (drums) en Akira Takasaki (gitaar). Hier en daar worden wel lekkere en vette riffs rondgestrooid, maar nog meer dan ooit gaat Loudness de ontoegankelijk toer op, juist door mee te gaan met de alternatieve tijdsgeest van die tijd in plaats van gewoon lekkere snelle metal te spelen. Opnieuw is het veelal mid-tempo die de klok slaat en het gemis van drummer Munetaka Higuchi laat zich ook fel voelen, want het drumwerk is gewoon niet lekker. Opnieuw een album dat de vergetelheid zal ingaan. Favoriete nummers? Niets speciaals, behalve dan Crazy Go-Go, dat lijkt op Kiss en waarschijnlijk destijds de single was. Nummer zes Kaisou is een instrumental en een smet op een al zwak album. Een heel kleine 1,50 voor de moeite en terug de kast in. Zelden zo uitgekeken naar het einde van een album. Wat een ontgoocheling.

avatar van B.Robertson
Sir Spamalot schreef:

Ben het helemaal met bovenstaand bericht eens; een album voor de vergetelheid. Dubbele miskoop als 2CD met Ghetto Machine die ik amper beter vind. Dit gaat niet eens terug in de kast maar wordt weer doorverkocht op marktplaats. De alternatieve muziek die Akira Takasaki + band maakt ligt me gewoon niet, raak er niet van in de Loudness stemming, helaas. Alleen het riffwerk van 9 Miles High zaagt wel lekker door mijn oren en dat is het enige positieve wat ik er over kwijt kan. Saai album.