Kelley Stoltz - Circular Sounds (2008)

Label: Sub Pop

1. Everything Begins (2:49)
  2. Tintinnabulation (2:32)
  3. The Birmingham Eccentric (3:12)
  4. Gardenia (3:04)
  5. Mother Nature (2:48)
  6. To Speak to the Girl (3:00)
  7. Put My Troubles to Sleep (3:45)
  8. When You Forget (4:01)
  9. Your Reverie (3:13)
  10. I Nearly Lost My Mind (3:45)
  11. Something More (3:43)
  12. Reflecting (3:01)
  13. Morning Sun (1:58)
  14. You Alone (3:15)
Rammelt lekker, beetje als Blitzen Trapper, maar is niet zo heel boeiend. 3*

avatar van Tupmeel
Naar deze cd heb ik, na het toch best geslaagde 'Below the Branches' uit 2006, stiekem een beetje uitgekeken. Helaas valt 't allemaal een tikkeltje tegen: melodien zijn minder sterk, het klinkt wat gehaast en ongeinspireerd. Hoewel: Tintinnabulation is natuurlijk een nummertje van de bovenste plank: 't rammelt en swingt dat 't een dinges is. Downloaden die hap! En knoop in de oren: Say hello to fellow travellers!

avatar van Philipstown
Deze man is erg goed in het schrijven van melodietjes die nooit meer uit je kop gaan. Ook na anderhalf jaar raak er niet vanaf; het is haast irritant. Het rammelt aan alle kanten en Kelly klinkt alsof hij de plaat in de keuken heeft opgenomen (wat waarschijnlijk echt zo is), maar het is wel een bijna geniaal album.

avatar van philtuper
Philipstown schreef:
Ik ben fan! Vanaf Below The Branches en het is nooit meer weg gegaan. En ik word er nog altijd heel blij van. Live is de man ook een feest. Zwaar ondergwaardeerde artiest als je het mij vraagt want hij kan melodieën schrijven als de beste!