Lyrics Born - Everywhere at Once (2008)

Hip-Hop / Pop
Label: ANTI-

1. Intro Tag (0:06)
  2. Don't Change (3:24)
  3. Hott 2 Deff (3:12)
  4. Differences (4:00)

met Joyo Velarde en B'Nai Rebelfront

5. Cakewalk (3:46)
  6. Shoe Hoes Anonymous (1:23)
  7. I'm a Phreak (3:24)
  8. I Like It, I Love It (3:43)
  9. The World Is Calling (3:50)
  10. Top Shelf (4:03)
  11. Is It the Skin I'm In? (3:53)
  12. Homeland Security (1:25)
  13. Do U Buy It? (3:11)
  14. Rules Were Meant to Be Broken [Remix] (4:08)
  15. Whispers (4:42)
  16. I Can't Decide (Everywhere at Once) (4:03)
  17. ReIntro * (0:57)
  18. Let Me In, Let Me Out [Remix] * (2:53)

met Tommy Guerrero

avatar van thomzi50
Weg bij Quannum?

avatar van Osiris Apis
Ik weet het niet, misschien is het een samenwerking met Anti en Quannum.
De albums van Blackalicious zijn ook niet op Quannum uitgekomen. Alleen EP's dacht ik. Hun album 'The Craft' kwam ook uit op Anti.

avatar van j.b.b.l
I Like It, I Love It vind ik wel een heerlijk nummer.

avatar van jelmer19
Apparte plaat dit.
Soms klinkt het wel lekker met zijn donkere stem maar ik moet dit zeker wat vaker gaan luisteren voordat ik mijn oordeel vel

avatar van Rhythm & Poetry
Mis ik nou het punt bij de Intro Wtf maak dan geen intro. Maar goed toch maar beginnen aan dit album.

Edit, ben halverwege toch maar gestopt, kom er niet echt goed doorheen. Lyrics Born is een uitstekend MC hoor, daar niet van. Maar weet mij hier nog niet echt te boeien. Overigens geen slecht album maar ben toe aan iets minder (hoe zal ik dit zeggen) apparte muziek.

avatar van Chrisseh
Ben ik wel benieuwd naar, leuk dat ik dit nu zie.

Rhythm & Poetry schreef:

Vorige albums van Lyrics Born waren vrij toegankelijk. Dus ik ben wel benieuwd hoe dit album klinkt?

avatar van Rhythm & Poetry
Into - volstrekt overbodig.
Don't Change - goede productie aangename flow
Hott 2 Deff - into slaat de plank mis, net als de refreintjes, Lyrics Born is wel aangenaam
Differences - Lyrics Born en de productie spreken mij aan, refrein in mindere maten
Cakewalk - Vrolijke productie (ik vind hem leuk) zang is matig.
Shoe Hoes Anonymous - Is een skit, wel hilarisch maar zal in de toekomst de nodige malen geskipt worden.
I'm a Phreak - Ozzy Osbourne zingt de laatste jaren nog beter dan dat er op dit nummer gebeurd. Weinig interesante producties, nummer boeit me niet.
I Like It, I Love It - Rock achtig nummer, helaas I Don't Like It.
The World Is Calling - Wat is er met zijn stem gebeurd?, refrein is ook maar matig, de beat is leuk af en toe een beetje rock-achtig wel catchy nummer.
Top Shelf - Zomers (reggae-achtig nummer) ik vind hem wel fijn in het gehoor liggen.
Is It the Skin I'm In? - Emotie nummer, goede (misschien wel uitstekende) productie. De zang is redelijk/goed.
Homeland Security - Skit, leuk in de toekomst zal ik hem voornamelijk overslaan
Do U Buy It? - Wat kinderachtig nummer (wat volgens mij ook de bedoeling is), beat is ook maar matig.
Rules Were Meant to Be Broken - Redelijke productie, redelijke flow, matige zang + lyrics.
Whispers - uitstekend nummer, goede productie + zang/ raps
I Can't Decide - Apparte (snelle) raps, goede productie.
ReIntro - had hij ook kunnen overslaan, weinig toevoegend
Let Me In, Let Me Out - soft-rock nummer, ik vind het maar matig, mede door een irritant refrein.

Conclusie, van Lyrics Born ben ik beter gewend, kom moeilijk door dit album heen, de producties vallen voor het grootste deel mee. Ben geen fan van de refreintjes en de rock achtige nummers.

Productie 3,5*
Raps 3*
zang/ refreintjes 2*

Begin met een hele kleine 3*

avatar van Osiris Apis
Ik ben het album nu aan het luisteren.
Wat een vreselijke producties en refreinen!
Zijn vorige 2 albums zijn veel beter, meer hiphop. Ook met refreinen maar dan stukken beter.

avatar van Shelter
Deze wilde ik nog eens checken maar was het weer vergeten...
Buiten deze site al hoor ik echt alleen maar slechte verhalen hierover... ik vrees het ergste.
Toch maar een keer luisteren.
Overigens voor liefhebbers van Lyrics born en blackalicious, probeer Lifesavas eens...

avatar van jelmer19
Nee, naar meerdere luisterbeurten ben ik er toch uit.
Dit is niets voor mij. Op sommige momenten denk ik van hee dit klinkt best lekker en daarna komt dan weer een nummer waarvan ik denk waar slaat dit op. De stem van Lyrics Born vind ik op de meeste momenten wel erg fijn om te horen. Maar producties en bepaalde irritante stukjes in nummer maken dat dit album mijn aandacht snel verliest

avatar van j.b.b.l
Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar dit is net iets teveel funk.Hier en daar staan er wel nog lekkere nummers,vooral in het begin is het nog om aan te horen maar later wordt het gewoon te veel van hetzelfde en wordt het ook irritant.Een 2,0

avatar van Reijersen
Ik begrijp de lage noteringen niet zo. Vind het een fris, swingend en funy album. Het enige nummer dat mij irriteert is 'Do U Buy It?' Verder vind ik het wel erg relaxed.
De beats zijn catchy, evenals veel van de refreinen. En de raps kunnen me allemaal ook erg boeien.
Gooi het dus een stuk hoger op als de meesten hier.

avatar van Nickstbo
Snap het ook niet echt , alles klinkt zeer goed op het eerste gehoor

avatar van Osiris Apis
Het komt denk ik, omdat dit album commercieler en toegankelijker geluid heeft. Het is misschien ook een pop album. En degenen die hier een lage waardering geven, luisteren meer naar hiphop dan de mensen die een hoge waardering geven.
Bijna elke hiphopliefhebber kan het geluid van het album niet waarderen.

Reijersen ik weet dat jij ook hiphop waardeert, maar misschien komt het ook omdat soul, funk en r&b jouw genre is. En dat soort refreinen/productie hoor je ook terug op dit album.

Sorry wanneer ik nu generaliseer, maar ik denk dat dit de verklaring is.

avatar van Nickstbo
Oké kan inderdaad wel . M'n top 10 is bijna volledig popgericht

avatar van principal2000
Ik heb dit album beluisterd en na een eerste indruk het stempel erop gegooid dat ik het teveel 'party' vind en te weinig in de geest van zijn eerste album. Wellicht kom ik terug op die mening, maar ik vond de eerste beluistering een verschrikking.

avatar van Shelter
principal2000 schreef: