Alison Krauss - Now That I've Found You (1995)

Alternatieve titel: A Collection

Country
Label: Rounder

1. Baby, Now That I've Found You (3:49)
  2. Oh, Atlanta (4:41)
  3. Broadway (3:57)
  4. Every Time You Say Goodbye (3:13)
  5. Tonight I'll Be Lonely Too (3:25)
  6. Teardrops Will Kiss the Morning Dew (3:38)
  7. Sleep On (2:23)
  8. When God Dips His Pen of Love in My Heart (4:25)
  9. I Will (4:04)
  10. I Don't Believe You've Met My Baby (3:10)
  11. In the Palm of Your Hand (3:24)
  12. When You Say Nothing at All (4:21)
gak
Deze country is magnifiek! fantastisch!! sinds ik muziek van alison krauss heb gehoord ben ik d'r helemaal verslaafd aan

avatar van dudehere
Inderdaad dit smaakt zeker naar meer.

Haar prachtige stem en een degelijke bluegrass begeleiding die nergens oudbollig klinkt. Op het eerste gehoor kan deze muziek een beetje te zoetsappig klinken, maar wie daar doorheen weet te prikken wacht zo'n 45 minuten vakmanschap dat nooit verveeld.

avatar van Madjack71
Alison Krauss, een naam die ikzelf niet snel op zou zoeken...ware het niet dat zij samen met Robert Plant een pracht van een album gemaakt hebben. Haar stem betoverde mij zowat en ik was geprikkeld...wie is deze schone engel die op mijn tong watert. Blijkbaar dus een grote dame..in America dan toch i.i.g. Het regent awards..zouden Acda en de Munnik over haar kunnen zingen. Vanaf haar 18de als een aanstormend talent timmerend aan een pracht van een carriere...dat belooft nog voor wat komen gaat.

Dit is een mooie bloemlezing uit haar opnames van 1987 tot 1995. Wat mij ook opvalt is de prima muzikale ondersteuning die ze heeft van Union Station een bakermat van talentvolle musici die hun vak verstaan. Alison zelf speelt niet onverdienstelijk viool. Prachtig, kan niet anders zeggen. Heerlijk voor zo nu en dan, een evangelie van muziek. Nummers als Baby, now that i've found you en When you say nothing at all zijn heerlijk en vervelen geen moment. When you say nothing at all, blijft een dijk van een compositie en Alison maakt er wel iets heel moois van.

Zoetsappig, ws. wel. Maar zoet heeft nog nooit zo lekker gesmaakt!

Het mooie van deze cd vind ik dat er 3 previously unreleased tracks op voorkomen plus I don't believe you've met my baby van Jerry Douglas'album Slide Rule en When you say nothing at all van Keith Whitley Tribute Album. Prachtige compilatie.

Deze prachtige cd nog maar weer eens afgespeeld. In mijn vorige mededeling staat een vergissing. Er zijn geen 3 maar 4 tracks, die niet te vinden zijn op één van Alison's andere cd's. De prachtige gospel 'When God dips His Pen of Love in my Heart' is afkomstig van album van de Cox Family ' Everybody 's reaching out for someone' uit 1993. Voor iedere Alison Krauss fan dus een must om dit album ook aan te schaffen. Met de 3 unreleased tracks zijn er maar liefst 7 songs, die onbekend zijn. Op You tube staan bovendien nog filmpjes van Alison waar zij songs brengt, die op geen enkele LP of cd te vinden zijn. Een hele mooie vind ik 'Carolina on my Mind' wat zij met viool en Jerry Douglas op dobro ten gehore brengen. De schrijver van dit prachtige lied James Taylor zit in de zaal, af en toe komt hij in beeld.

avatar van Theoden King
Ik heb deze weer eens onder het stof vandaan gehaald en het is inderdaad een prachtige country/bluegrass cd. Doet het vooral 's avonds laat erg goed, heb ik het idee. Tegelijk vind ik 12 tracks wel genoeg. De stem van Alison kan me op termijn toch niet zo bekoren.