Riz Ortolani - Cannibal Holocaust (1979)

Italiƫ
Score
Label: Lucertola

1. Cannibal Holocaust (Main Theme) (3:00)
  2. Adulteress' Punishment (3:25)
  3. Cameramen's Recreation (3:19)
  4. Massacre of the Troupe (3:57)
  5. Love with Fun (2:58)
  6. Crucified Woman (2:23)
  7. Relaxing in the Savana (3:09)
  8. Savage Rite (3:45)
  9. Drinking Coco (3:27)
  10. Cannibal Holocaust (End Titles) (3:54)
Soundtrack van mijn lievelingsfilm 5 *en

Riz Ortolani heeft nog veel betere soundtracks gemaakt. "Addio Zio Tom", "Mondo Candido" en "Una Gita Scolastica" om er maar enkele te noemen. Een zeer getalenteerde componist.

avatar van Kos
Kos
Net de film gezien en de soundtrack was verreweg het beste aan de film.

Cannibal Holocaust, wat mijn favoriete film is, heeft een ijzersterke soundtrack gecomponeerd door de meesterlijke Riz Ortolani. Die bekend is van meerdere Italiaanse genrefilm soundtracks.

Het theme, nummer 1 dus is een perfecte begeleiding voor het macabere wat je te wachten staat.

Nummer 6 is samen met 1 mijn favoriet.

avatar van willemmusic
Mac Hammer Fan schreef:

Nou, Mondo Candido zojuist beluisterd en ik vond het muzak.
Als Mondo Candido thuis hoort in het rijtje Mondo Bizarro, Mondo Cane of hoe ze verder allemaal heten, dan kan ik mij bij deze Mantovani klanken echt geen nakende wijven en andere spannnende dingen voorstellen.

Nog even de trailer Cannibal Holocaust (op YouTube) erbij gehaald en begrijp niets (of alles) van de combinatie zoete muzak en extremiteiten.

O, ja, er is over deze film al tijden een heerlijk gekrakeel gaande op Moviemeter.

avatar van TonyT
Zelden een soundtrack zo hand in hand horen gaan met de beelden. Hoor je de soundtrack dan zie je de film, schitterend! Sfeervol en beangstigend.