Delerium - Morpheus (1989)

Canada

3. Morpheus (4:56)
  4. Faith (4:44)
  5. Coup de Tat (4:43)
  6. Veracity (3:56)
  7. Temple of Light (5:38)
  8. Somnolent (4:35)
  9. Allurance (4:19)
  10. Fragments of Fear (5:20)
  11. Symbolism * (8:49)
  12. Brave * (2:39)
  13. Waves * (2:28)
  14. Mirrors * (7:30)
  15. Embryo * (4:20)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Delerium's tweede album uit hun donkere en naar mijn mening betere periode, is een waardig vervolg op het geweldige debuut Faces,Forms and Illusions, maar niet alle tracks zijn dit keer even sterk. Vooral Coup de Tat klinkt een beetje als een left-over van Front Line Assembly en past m.i. niet op dit album.
Een aantal wat saaiere tracks worden wel weer afgewisseld met behoorlijke sterke, zoals het geweldige titelnummer.
Het beukende Faith is ook super en Temple of Light en Fragments of Fear klinken weer ouderwets zweverig en beangstigend.
Uiteindelijk toch de moeite waard, maar hij haalt het niet qua niveau t.o.v. Stone Tower en Spiritual Archives.