Peter Broderick - Docile (2007)

Neoklassiek

8. Laden (3:13)
  9. Lull (2:06)
  10. Return (2:27)
avatar van Leonard91
Jammer, dit album heeft wel de potentie maar red het uiteindelijk net niet. Veel nummers blijven iets te veel hangen in gebroken accoorden zonder echt naar iets toe te werken. Diverge is voor mij het mooiste nummer, ontroerende muziek, laat zien dat Broderick het wel kan, maar blijkbaar niet een heel album lang. 3*

Sietse
ik raad aan om zijn nieuwste op type records te beluisteren boven deze. Die is wat dat betreft veel consistenter. Tevens vind ik de muziek daar ook een stuk mooier.

avatar van Chameleon Day
En het eveneens dit jaar verschenen 'Home' is ook aan te raden. Heel anders dan 'Float'. Akoestische gitaar domineert. Mss wel zijn beste.

Alucard
Je kunt goed merken dat dit album voor Float komt, je merkt dat hij hierin dingen verwerkt die hij later gebruikt voor dat album. Dit album (Docile) lijkt inderdaad meer gebaseerd op losse akkoorden, maar als je dit album in z'n geheel luistert (en met 27 min moet dit eigenlijk ook makkelijk kunnen) valt alles toch ook weer erg mooi op zijn plek.

Kan hier naast Float (Home vind ik dan persoonlijk weer een stuk minder) ook erg fijn naar luisteren.

Alucard
Ik kom inmiddels op mijn Home standpunt terug, ook een fijn werkje!

avatar van kobe bryant fan
Matig plaatje dat snel verveeldt, dankzij de niet verrassende melodieën en een te kort aan afwisseling. De enige die wel een vermelding waard is, is Diverge.
De rest zal hier waarschijnlijk niet meer gedraaid worden, dan draai ik liever, Float van hem of artiesten zoals Nils Frahm of Ólafur Arnalds.